Yoga som terapi og behandling

Yoga kommer fra sanskrit og stammer fra ordet yui, som har flere betydninger, blant annet å forene eller binde sammen.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Økt mental styrke og indre ro er noen av fordelene yoga gir deg – og boken Yoga som terapi kan hjelpe deg på veien. Yoga har god effekt i behandling av psykiske lidelser, i tillegg til mer hverdagslige plager som stress eller søvnproblemer. Oppmerksomt nærvær og aktiv pust vil hjelpe deg med å forbedre konsentrasjonen samt få mer energi og ro. I tillegg får du økt styrke, smidighet og balanse med på lasset.

Boka viser hvordan yoga kan brukes i møte med vanlige plager og utfordringer. Den innehar sju programmer tilpasset ulike plageområder, og beskriver øvelsene i detalj og effektene de gir.

Yoga som terapi er perfekt for deg som ønsker å bruke yoga i hverdagen for å takle plager som: angst og uro, depresjon, stress og utbrenthet, tilknytningsvansker, traumer, spiseproblemer eller problemer med søvnen.

Forfatterne av boka understreker at de kun gir deg forslag til teknikker og øvelser, men at det viktigste er at du utforsker, kjenner etter, puster fritt og finner «din unike yogavei».

Er du nysgjerrig på om yoga kan hjelpe med deg i hverdagen? Ta en titt på denne boka, kanskje den kan bidra til et mer balansert sinn og indre ro.

yogasomterapi_140416