Wisting blir TV-serie

– Et utmerket valg, sier Jørn Lier Horst om at Sven Nordin skal spille hans drapsetterforsker William Wisting.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Mange William Wisting-fans gleder seg når Jørn Lier Horsts etterforsker blir TV-seriehelt. Og den som får oppdraget med å spille Wisting, er Sven Nordin, som nylig har kunnet glede seg over internasjonal suksess med dramaserien Valkyrien.

– Wisting er en kompleks og interessant skikkelse, og jeg kan rett og slett ikke vente på å få spille ham, sier Sven Nordin. – Jeg er en stor beundrer av Jørn Lier Horst og går til oppdraget med både ydmykhet og glede. Dette blir spennende!

 

Stilsikker karakterskuespiller

Forfatteren selv veldig glad for valget av hovedrolleinnehaver:

– Jeg er takknemlig for at Sven Nordin vil spille William Wisting. Det er et utmerket valg. Han er stilsikker og en av våre beste karakterskuespillere, sier Jørn Lier Horst, som er svært glad for at TV-serien om Wisting nå blir en realitet: – Det har vært fint å se entusiasmen dette prosjektet har blitt møtt med.

Innspillingen av TV-serien vil starte rett utpå nyåret, i Larvik og Stavern. Første sesong bli basert på bøkene Jakthundene og Hulemannen.

 

2 millioner solgte

Bøkene om William Wisting er solgt til 30 land og har solgt over 2 millioner eksemplarer i Norge alene.

Jørn Lier Horst har god fart inn i julesalget også med sine to ferskeste bokutgivelser for store og små – Katharina-koden og Jakten på den avskyelige snømannen – som begge er inne blant bestselgerne på Boklista i dag.

Katharina-koden, William Wisting, Jørn Lier Horst, krimroman, norsk krim, Gyldendal, bokanmeldelse, boktips