Vinneren av ALMA-PRISEN

Meg Rosoff er årets vinner av Litteraturprisen til minne om Astrid Lindgren (ALMA) – verdens største pris for barne- og ungdomslitteratur.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Meg Rosoff er en amerikansk-britisk forfatter. Hun ble født i Boston i USA i 1958 og har bodd og arbeidet i London i mange år. Juryens begrunnelse for å tildele Rosoff prisen lyder: «Meg Rosoffs ungdomsböcker talar till både känsla och intellekt. På en gnistrande prosa skriver hon om människans sökande efter mening och identitet i en besynnerlig och bisarr värld. Hon lämnar aldrig läsaren oberörd. Ingen bok är den andra lik i detta modiga och humoristiska författarskap.»

Siden sin debutroman for ungdom i 2004, How I Live Now (Slik har jeg det nå, 2005) har hun utgitt ytterligere seks ungdomsromaner, et par bildebøker samt en roman for voksne.

ALMA-prisen (Astrid Lindgren Memorial Award) er som nevnt verdens største barne- og ungdomslitteraturpris.  Premien er på fem millioner svenske kroner og deles ut årlig til en eller flere mottakere. Litteraturprisen søker å styrke og øke interessen for barne- og ungdomslitteratur i verden. Den ble opprettet av regjeringen i Sverige i 2002 og administreres av Statens kulturråd.

Meg Rosoff overrekkes prisen under en seremoni på Stockholms Konserthus 30. mai 2016.

(Artikkelfoto: Jean Goldsmith)

 

SlikHarJegDetNaa_MegRosoff_almavinner

Meg Rosoffs debutroman