Vi er fem – Matias Faldbakkens nyeste

En underlig, morsom, original og skremmende bok.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Vi er fem er Matias Faldbakkens friske tilskudd til bokhøsten, og en roman du aldri har lest maken til – det kan vi love.

«Bygdegrøss på speed (…) Overskridende, skummel, grotesk og morsom bok fra Matias Faldbakken» VG

Du kommer til å vingle mellom humring og deilig ubehag når forfatterens skakke, humoristiske penn drar deg med fra finurlige karakterskildringer, treffsikre og komiske hverdagssituasjoner og inn i et skrekkabinett fylt med sci-fi-elementer det er snodig lett å la seg overbevise (og skremme) av.

Vi er fem, en roman av Matias Faldbakken

Historien har ingen likheter med Faldbakkens forrige roman, The Hills, men ett gjennomgående fellestrekk har begge bøkene, de er underholdende som få.

Les mer om The Hills her

Forlagets omtale er en glimrende beskrivelse av romanen Vi er fem:

Matias Faldbakkens femte roman er en bygdefortelling helt utenom det vanlige. På Råset, tre timer nord for hovedstaden, bor Tormod Blystad med kona Siv og barna Alf og Helene. Huset på den karrige tomta har han bygget selv. Etter noen utsvevende ungdomsår har Tormod blitt en trygg og pålitelig familiemann. Men i alle familier finnes det tomrom som må fylles. Slik kommer hunden Snusken til huset på Råset. Og slik går det til at Tormod en kveld går på verkstedet og blander rødleire og kunstgjødsel i eltemaskinen – og dermed utfordrer krefter han ikke aner rekkevidden av. Vi er fem er en skarp, humoristisk og særpreget roman, som blander eventyr, horror, mytologi og science fiction med rå realisme.

 

Vi er fem er den boka du kommer til å le mest av denne høsten, samtidig som de ubehagelig realistiske horrorelementene vil gi deg en underlig smak i munnen.

Uansett er dette underholdning på høyeste nivå. Les, le og kjenn det krype under huden!