Vårens beste kokebøker

Vegetarmat, sjømat og god samvittighet. Her er noen av vårens hotteste kokebøker.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Er du glad i sjømat eller vegetarmat? Syns du det er viktig ikke å kaste mat? Da har vi noen flotte kokebøker til deg her!

 

En skikkelig digg kokebok – kjøttfri favorittmat av Hanne-Lene Dahlgren

Dette er kokeboka for deg som har lyst til å spise mye mer grønt og vegetarisk, uten å gå på akkord med smak og fristelser.

Boka har 80 fargerike retter, testa og utvikla i samarbeid med over 50 norske familier. Her er det kun retter med toppkarakter har kommet med i boken – disse smaker skikkelig digg!

Få gratis oppskrift fra En skikkelig digg kokebok her

Du finner favoritter som taco og lasagne, asiatiske klassikere som pad thai og grønn curry, og i tillegg pastaretter du kan kose deg med hver dag. Ingredienser finner du i din lokale matbutikk, og oppskriftene er noe alle kan mestre uavhengig av kokkeferdigheter.

En skikkelig digg kokebok

 

Spis opp maten – slik blir du en matredder og sparer penger og miljø av Mette Nygård Havre

Denne boka kan være starten på noe veldig viktig for deg. Ikke bare er det enkelt å bli en matredder, det er gøy også. Ved hjelp av enkle endringer som både barn og voksne kan konkurrere om å utføre, bidrar du til at matsvinnet i Norge går ned – dessuten sparer du penger.

I denne boka får du 52 smarte, sunne og enkle oppskrifter på skikkelig god restemat for hele familien.

Forfatter Mette Nygård Havre har startet en folkebevegelse med titusenvis av aktive matreddere, og hun fikk meieriprodusentene i Norge til å endre merkingen av holdbarhetsdatoen på sine melkekartonger fra best før til ikke dårlig etter. La deg inspirere!

Spis opp maten

 

Gratis mat fra havet – ville og velsmakende delikatesser fra sjø og fjære av Ellen-Beate Wollen

Havet og kysten vår byr på uendelig mange delikatesser. De er smakfulle og helt gratis. Du trenger bare kjenne dem, så kan du sanke og fange mat til de mest utsøkte måltider, med et minimum av utstyr.

Denne boka gir deg oversikt over spiselige planter og dyr du finner i og ved havet. Du får 70 deilige oppskrifter basert på strandplanter og sjømat, med inspirasjon fra Østen, Middelhavslandene og Norden.

Gratis mat fra havet

 

Her finner du mange flere flotte kokebøker – og en rekke oppskrifter også!