Ung Wisting og gamle drap

– Jeg har jo en plan fremover for Wisting og forfatterskapet mitt, men først ville jeg gå litt tilbake, sier Jørn Lier Horst.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Jørn Lier Horst har nøstet seg tilbake til den unge William Wisting i sin ferskeste roman Når det mørkner (Gyldendal).

– Handlingen i boken er lagt drøyt 30 år tilbake i tid, til den gangen Wisting var en ung patruljerende politikonstabel, datteren Line ligger i barnevogna og kona Ingrid er fremdeles i live, forteller Jørn Lier Horst. – Jeg har på mange måter skrevet ham inn i et mørke, og hadde altså lyst til å gå tilbake og finne ut hvor det startet og hvordan han egentlig var, før kriminalitetsutviklingen skjøt fart i negativ retning.


Cold case

Når det mørkner er skikkelig cold-case-historie. Det handler ikke bare om en gammel uoppklart drapssak, men om et hittil uoppdaget drap. Historien tar utgangspunkt i en nedstøvet bil som blir funnet inne på en gammel låve. For det er noe med gamle låver som står til nedfalls. Man vet aldri hva som befinner seg bak dører som ikke har vært åpnet på tiår, sier Jørn Lier Horst.

 

Jørns tre krimanbefalinger:

Karin Fossum: Hviskeren

– Flere av de siste bøkene om Konrad Sejer må kunne kalles annerledes. Denne er et stillferdig, men intenst kammerspill fra innsiden av avhørsrommet, og gir deg et innsiktsfullt bilde av et menneskesinn som har gått i oppløsning.


John Hart: Syndenes forlatelse

– John Hart er en litterær spenningsforfatter og skriver både gripende og nervepirrende. Syndenes forlatelse ble en flott leseopplevelse og et dypdykk i menneskesinnet.

Jan-Erik Fjell: Lykkejegeren

– Hovedpersonen Anton Brekke er en av de kuleste karakterene i det litterære politikorpset. Dessuten vet Jan-Erik Fjell hvordan man skrur til store plott.