Tung tids tale blir teater

Etter sommeren skal Riksteatret turnere landet rundt med teaterversjonen av Tung tids tale av Olaug Nilssen.

Publisert: Skrevet av: Riksteatret

Teaterversjonen av Tung tids tale har urpremiere på Riksteatret i Nydalen i Oslo 24. august og skal på turné til 50 steder i landet. Se turnéplan og les mer om forestillingen på www.riksteatret.no.

– Jeg gleder meg over at Tung tids tale skal bli teater, sier forfatter Olaug Nilssen. – Det betyr et nytt blikk på historien, og det betyr at fortellingen kanskje når noen som ikke kjenner den fra før, sier hun.

At den prisbelønte forfatteren har truffet en skikkelig nerve hos leserne sine med Tung tids tale, er det ingen tvil om.

– Jeg har fått så utrolig mange fine tilbakemeldinger. Mange har formidlet at dette er noe de kan kjenne seg igjen i. En av de fineste tilbakemeldingene jeg har fått, er fra en leser som beskrev boken som «muligens den beste og sanneste beskrivelse av kjærlighet jeg noen gang har lest».

Tung tids tale, Olaug Nilssen, Samlaget, autisme, sakprosa, Riksteatret, teater, billige billetter, rabattkode

Daniel er tre år, og foreldrene gleder seg over hvor flink han er til å synge. Men så slutter snakkingen. Latteren vender seg innover. Den lille gutten forandrer seg. For moren begynner en kamp, først for å forstå hva som skjer med gutten, og så for å få hjelp til å gi han den omsorgen han trenger. Mødre skal aldri gi opp, blir det sagt, men hva er aksept, og hva er å gi opp?

Tung tids tale er ingen heltehistorie. Det er en historie om oss alle. Skrevet med både humor, sinne og varme. Om en mor som må gi så mye mer kjærlighet enn hun kan få. Om en mor som møter en tyngre tid enn hun visste fantes. Midt i Norge, midt i livet, midt i hverdagen til folk.

Tung tids tale, Olaug Nilssen, Samlaget, autisme, sakprosa, Riksteatret, teater, billige billetter, rabattkode

Når Riksteatret går sammen med Det Norske Teatret og Kilden Teater om å lage teater av denne sterkt personlige og kritikerroste romanen, er det Marit Moum Aune som har regien. Hun er en av våre fremste regissører, med oppdrag for TV, film og teater, og har tidligere laget publikumssuksesser av Olaug Nilssens Få meg på, for faen, Vi har så korte armar og Stort og stygt. Denne våren er hun aktuell med Engler i Amerika på Nationaltheatret.

– Jeg ser fram til å jobbe sammen med Olaug Nilssen igjen. Helt siden Bjørn Eidsvåg-musikalen Skyfri himmel har vi jobbet sammen om å lage teaterforestillinger som betyr mye for folk. De opplever at det handler om dem og deres liv, sier Aune. – Tung tids tale er en sterk kjærlighetshistorie om en mor og hennes sønn, som jeg tror alle – alle vi som er foreldre – kan kjenne oss igjen i.

Husk at du som ARK-VENN får 20% rabatt på alle forestillingene til Riksteatret. Rabattkoden finner du på Din side på ark.no, under Medlemskap. (Tung tids tale spilles også på Det Norske Teatret våren 2019, ARK-rabatten gjelder dessverre ikke på disse forestillingene.)