Trenger du gavetips til farsdag?

Lite slår bedre an hos en pappa på farsdagen enn en bok som viser at du vet hva han liker å lese. Her får du boktips som passer enhver type pappa.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Søndag 11. november er det farsdag. Da har du muligheten til å gi litt ekstra oppmerksomhet til en pappa du synes fortjener det.

Å finne den rette gaven – noe som viser at man virkelig bryr seg – det er imidlertid ikke så lett. Men en bok er faktisk det perfekte alternativet.

Det er kanskje ikke så rart at vi sier det, ettersom vi jo faktisk er en bokhandel, men dette står vi for til Dovre faller: Bøker er de beste gavene, til enhver setting!

Men hvilken bok skal jeg gi? tenker du kanskje. Og det er et godt spørsmål.

Vel, da kan vi stille deg et spørsmål tilbake: Hva slags type pappa skal du gi en farsdagsgave til?

 

Er han en vitsemaker og humørspreder, som setter pris på en god latter?

Pondus 17 i nøtten av Frode Øverli

Pondus, Frode Øverli, tegneserie, farsdag, farsdagsgave

Her skrur Pondus forsterkeren opp til 11 med en heidundrende hyllest til hårete rock, heftige fotballtaklinger og løs omgang med tøysevann.

 

Skal du gjøre stas på er det en pappa med sans for historie og særlig andre verdenskrig? En vitebegjærlig og kunnskapssøkende pappa?

Kampen om Narvik av Asbjørn Jaklin

Kampen om Narvik, Asbjørn Jaklin, andre verdenskrig, historie, gave til farsdag

Slaget om Narvik omtales som Hitlers første nederlag under andre verdenskrig. I denne boka blir leseren presentert for hele historien – fortalt dag for dag!

 

Leter du derimot etter gave til en pappa som elsker å kokkelere og diske opp med lekkerbiskener til menneskene rundt seg? En pappa som liker å samle folk rundt dampende gryter, smeltet ost, himmelske fredagsmiddager og syndig gode helgefrokoster?

Mums 2 av Daniel Albert og Ketil Hegg

Mums 2

Mums.no er Norges mest populære matside. I denne kokeboka finner du 100 av deres deiligste og mest fristende nye retter. Dette er farlig smakfullt, men en farsdagsgave du aldri angrer på!

 

Leter du etter en gave til en romanelskende lesehest med sans for fantastiske historier og de helt spesielle leseropplevelsene? Da har vi to tips som er midt i blinken.

Menn i min situasjon av Per Petterson

Menn i min situasjon, Per Petterson, roman, gave til pappa, farsdag

Dette er forfatterfavoritt Per Pettersons aller nyeste roman – en strålende bok skrevet av en strålende forfatter.

«Jeg er glad vi har Per Petterson. Veldig glad.» VG

Søsterklokkene av Lars Mytting

Søsterklokkene

Lars Mytting tok Norge med storm da han utga Hel ved og den kritikerroste romanen Svøm med dem som drukner. Søsterklokkene er nok et praktverk fra en av våre største historiefortellere.

 

Er det en sportsfrelst pappa du skal feire på farsdagen? En som er limt til TV-skjermen under ethvert skirenn fjernsynsappratet kan by på? En som stråler når vi vinner, og surmuler når vi taper?

Min historie: Northug av Jonas Forsang og Petter Northug

Min historie, Northug, Petter Northug, biografi, memoar, farsdag, langrenn, bok om ski

Denne boka byr på Petter Northugs egen versjon av historiene og skandalene vi alle har hørt. Northug er en av våre største idrettsutøvere, mannen som trosset alle og revolusjonerte langrennssporten.

 

Leter du kanskje etter den perfekte farsdagsgaven til en krimelskende pappa? En pappa som elsker krimgåter, nervepirrende spenning og historier som utfordrer hjertepumpa?

Kastanjemannen av Søren Sveistrup

Kastanjemannen, Søren Sveistrup, krim, dansk krim, farsdag, gave til krimelsker

Kritikerrost krimroman fra forfatteren av TV-serien Forbrytelsen. En kvinne blir drept på bestialsk vis. Morderen etterlater seg en kastanjemann på åstedet. Dette er kun begynnelsen … Spennende!

 

Er det en tegneseriefrelst pappa du skal kjøpe farsdagsgave til? Da har vi helt til slutt to strålende tips til deg, som garantert blir en suksess til farsdagen.

En frivillig død av Steffen Kverneland

En frivillig død, Steffen Kverneland, selvmord, tegneserie, gavetips

Steffen Kvernelands dypt personlige tegneseriebok En frivillig død, handler om faren og farens selvmord da Kverneland var 18 år – og hvordan det har påvirket livet hans. Tegneserien er nær og sterk, og byr på en til tider med befriende humor.

«Det er så klokt, så mesterlig utført …. et dypt rystende verk» Jon Rognlien, Dagbladet

 

Krüger og Krogh: Spøkelseståken av Ronald Kabicek, Endre Skandfer og Bjarte Agdestein

Spøkelseståken

Endelig nytt album i tegneserien som tok Norge med storm. Bok 2 om spesialetterforskerne i Avsnitt for Mellomliggende Anliggender.

«Krüger og Krogh fremmer leselyst og historieinteresse samtidig som det er strålende underholdning, hva mer kan man ønske seg?» Erle Marie Sørheim, Dagbladet