Tre gåter fra Detektivbyrå nr. 2

Detektivbyrå nr. 2 byr på tre detektivoppgaver barna kan bryne seg på. Gåtene kommer fra oppgaveboka Lurifaksmysteriene.

Publisert: Skrevet av: Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes

Er du en vaskekte Lurifaks?

Har du prøvd deg som detektiv, eller kanskje til og med laget eget detektivbyrå?

Det er ingen aldersgrense for å være detektiv. Det å oppdage eller finne ut ting, handler om å være nysgjerrig, oppfinnsom og oppmerksom. Men en god detektiv må trimme hjernen for å tenke logisk og klart. I Lurifaksmysteriene er det 109 ulike detektivoppgaver. Det gjelder å tenke smart, finne ut hvem som gjorde hva, løse koder, finne feil, lese hemmelige beskjeder, avsløre de rette svarene og lete etter små detaljer og bortgjemte ting som bare det mest trente øyet kan oppdage.

Her får du tre gåter fra boka. Svarene finner du helt nederst i bloggsaken.

1.

2.

3.

Prøv deg som detektiv i aktivitetsheftet til Detektivbyrå nr. 2 med over hundre oppgaver og svar. Tenk smart! Finn ut hvem som gjorde hva. Løs koder, finn feil, les hemmelige beskjeder, avslør de rette svarene og let etter små detaljer og bortgjemte ting som bare det mest trente øyet kan oppdage. En god detektiv må trimme hjernen for å tenke logisk og klart – så finn fram noe å skrive med, sett deg på et hemmelig sted og løs mysteriene!

Svar på gåtene kommer her:

1). F

2.) C

3.) Den mannlige tyven står i vinduet i huset ved siden av blomsterbutikken, i andre etasje. Den kvinnelige makkeren hans går rett på utsiden av blomsterbutikken, med rosa skjørt og fjær i hatten.