To nye episke fantasybøker som vil ta pusten fra deg

Perfekt for alle som venter på neste bok i Nordlys-serien.

Publisert: Skrevet av: Tonje Tornes, redaktør

Boka «Snøkattprinsen» av Dina Norlund tar oss med til en magisk verden hvor snøkattene hersker.  De har en lang rekke med stolte konger, men ingen krone. Den forsvant for flere hundre år siden. Legenden sier at det var demoniske rever som stjal kongekronen og kastet en forbannelse over snøkattene. Syv er den minste snøkattprinsen i en stor søskenflokk, og da faren dør begynner hans eldre brødre å krangle om hvem som skal bestige tronen. Men bare Syv våger å dra ut i verden for å lete etter den magiske kongekronen. For kun den snøkattprinsen som bærer kronen, har full makt over kongeriket.

Inspirert av Norrøn og japansk mytologi

Forfatter Dina Norlund (f. 1995) bor i Oslo. «Snøkattprinsen» er hennes første tegneserieroman. Hun har jobbet det meste av sitt yrkesliv som konseptillustratør. Dina er inspirert av naturen, magi og mytologi, og bruker ofte barndomsminner som basis for ideene sine. – Hovedgrunnen til at jeg startet å tegne Snøkattprinsen var egentlig kjæresten min. Han så en katt i snøen og sa «Look, it’s a snow cat prince!» og jeg elsket tittelen så jeg tok den inspirasjonen og løp. Jeg spurte om lov, selvsagt, forteller Dina om hvordan eventyret så dagens lys.

Dina forteller at historien, designene og kulturen i boka er inspirert av ting hun elsket da hun var yngre: Norrøn og japansk mytologi, fantasy og fabeldyr. – Jeg tror det er noe som påvirker det jeg tegner uansett handlingen på historien, og jeg tror du vil legge merke til det i Snøkattprinsen.

Snøkattprinsen er en frittstående roman, men Norlund har ikke tenkt å gi seg med å lage episke serier med det første. – Jeg har mange planer for flere prosjekter, både større og mindre, som jeg kommer til å starte på dette året. Det blir nok ikke en Snøkattprinsen 2 dessverre, siden historien slutter så fint, men jeg har en plan for en gigantisk fantasyserie som jeg har hatt i bakhodet i fem år! Men jeg skal holde det litt hemmelig enn så lenge, sier hun.

«Dragens Øye er seriøst alt det jeg trenger! En fantastisk verden å forsvinne inn i, med interessante og varierte karakterer. Historien var så spennende at jeg ikke klarte å legge boka fra meg! Jeg vil ha mer!»

Victor Sotberg

Dragens Øye av Charlotte Sandmæl

Forrådt, sviktet og forlatt! Med en drage som eneste redning. Hvordan starter man på nytt når man har mistet alt?

Askealven Kha utmerker seg innen magi i en verden under bakken, der månen dyrkes og familiebåndene er tette. Kha tror hen er i de beste hender i sin trygge og beskyttede tilværelse, men ulmende krefter rundt ønsker å gjøre Khas magi til sin egen. En natt blir Kha strippet for alt hen kjenner og har, og må komme seg til overflaten for et nytt liv. Hjelpeløs i en annen virkelighet blir hen jaget fra skanse til skanse før hjelpen dukker opp fra uventet hold: Men hva vil en drage med en forlatt, sviktet og forrådt alv?

 

Charlotte Sandmæl (f.1992) er en serieskaper fra Oppegård. Hun har studert billedkunst med fokus på illustrasjon fire år i Wales, men bor nå i Oslo. Hun har laget tegneserier siden 2015, men dette er hennes første tegneserieroman. Sandmæl har tidligere illustrert og tegnet boka «Bare Victor» av Victor Sotberg

– Jeg spilte, og spiller rollespillet «Dungeons and Dragons» (D&D) og har helt klart latt meg inspirere av dette brettspillet. Kha er nemlig basert på min første D&D-karakter, forteller serieskaperen Sandmæl. Hun liker best friheten som en fremmed og magisk verden gir henne.