To norske forfattere nominert til høythengende litteraturpris

Den norske forfatteren Pedro Carmona-Alvarez er blant de nominerte til The International Dublin Literary Award 2017 for romanen Og været skiftet og det ble sommer og så videre, utgitt av Kolon Forlag  i 2012. Det samme er Tomas Espedal, for sin roman Imot naturen, utgitt av Gyldendal Norsk Forlag i 2011.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

De nominerte til  den prestisjetunge litteraturprisen Dublin Literary Award er nå offentliggjort. På denne listen finner vi to håpefulle norske forfattere.

Pedro Carmona-Alvarez kan vinne prisen for sin roman Og været skiftet og det ble sommer og så videre, på engelsk kalt The Weather Changed, Summer Came and So On. Tomas Espedal er også nominert, for sin roman Imot naturen, under den engelske tittelen Against Nature.

Prisen deles ut årlig til en forfatter av en roman som er skrevet på eller oversatt til engelsk. Vinneren mottar 100 000 euro dersom det er en roman opprinnelig skrevet på engelsk. Dersom en oversatt roman vinner, får forfatteren 75 000 euro, mens oversetteren mottar 25 000 euro.

Nesten 150 forfattere er nominert til prisen, blant annet Isabel Allende med The Japanese Lover, The Meursault Investigation av Kamel Daoud og Purity av Jonathan Franzen.

Bøkene er nominert av spesielt inviterte offentlige biblioteker verden over. En jury skal så lage en kortliste av de nominerte, før vinneren kåres i juni 2017.

Bestill med Klikk&Hent, spar tid og frakt: