Tid for skrekk og gru

I disse dager, når mørket senker seg og vinden uler rundt hushjørnene, er det lite som kan måle seg med en god porsjon skrekk!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Liker du historier som øker pulsen og får nakkehårene til å reise seg? Synes du det mystiske og overnaturlige er skrekkelig spennende?

Da har vi noen boktips til deg. Dette er bøker for deg som tåler en støkk i livet, som trekkes mot det vidunderlig skumle og skremmende.

Med andre ord, disse bøkene er ikke for pyser!

 

The Haunting of Hill House av Shirley Jackson

The Haunting of Hill House, skrekk, spenning, boktips, ARK-bloggen, Shirley Jackson, 9780141191447

Kanskje har du sett den populære og skremmende Netflix-serien med samme navn? Dette er en himla god spøkelsesfortelling, og det kan Stephen King skrive under på: «As nearly perfect a haunted-house tale as I have ever read.»

Våger du?

 

Stallo av Stefan Spjut

Stallo, Stefan Spjut, svensk skrekk

Et barn forsvinner. Susso Myrén mistenker at forsvinningen henger sammen med observasjonen av en merkelig liten kall, knapt en meter høy. Hun aner at hun er i ferd med å avsløre en hemmelighet som har blitt holdt skjult i århundrer. For i den svenske villmarken finnes det vesener vi ikke kjenner til. Mot sin vilje dras hun inn i en voldsom og farlig jakt på sannheten.

Troll og skrømt i de svenske skoger … Dette setter i gang blodpumpa, det er en garanti. Stefan Spjut er en mester i å skape uhyggestemning. Han skriver så du nesten tror at ekornet du ser i treet utenfor kjøkkenvinduet, er en hamskifter, at reven som lusker rundt hushjørnet, er et troll i forkledning. Du kommer aldri til å se på et ekorn på samme vis igjen.

 

Darlah: 172 timer på månen av Johan Harstad

Darlah: 172 timer på månen, Johan Harsted, skrekk for ungdom

Darlah er egentlig en ungdomsbok, men vi lover at den skremmer vannet av voksne lesere også! Boka ble kåret til tidenes beste norske ungdomsroman av Dagbladet og Ubok.no, da den kom i 2014, og Johan Harstad mottok Brageprisen for den. Dette er en original, nervepirrende og grufullt spennende historie som forstyrrer nattesøvnen – og om du klarer å sovne, så kommer den trolig til å lirke seg inn i drømmene dine også, eller rettere sagt i marerittene dine.

 

Unbury Carol av Josh Malerman

Unbury Carol, Josh Malerman, horror, klassisk skrekk

Kjærlighet, svik, hevn – å bli begravd levende. Denne historien er glimrende, mørk og nervepirrende. Dette er en ny skrekkroman, som føles som en klassiker. Josh Malerman er en forfatter du bør følge med på, om du liker skrekk blanda med godt håndverk. Malerman kan denne sjangeren, og han skriver så det kryper under huden din.

«This one haunts you for reasons you can’t quite put your finger on. . . . [Josh Malerman] defies categories and comparisons with other writers.» Kirkus Reviews

 

La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist

La den rette komme inn, grøsser, John Ajvide Lindqvist

Denne boka har også blitt filmatisert. Vi skal innrømme at filmen er innmari god – og absolutt verdt å se, særlig på grunn av skuespillerprestasjonene til de to barna i hovedrollene – men boka er mye bedre. Vi lover, ti kniver i hjertet!

Dette er en strålende oppvekstroman, en ubehagelig grøsser, en fortreffelig og original vampyrberetning, og en varm og sår fortelling om vennskap. Få kan måle seg med John Ajvide Lindqvist når det kommer til skrekk iblandet psykologi og hverdagsrealisme. Punktum.

 

De dødes tjern av André Bjerke

De dødes tjern, Andre Bjerke, norsk skrekk, grøsser, psykologisk krim, krimroman

Psykoanalyse og mystiske hendelser langt inne i de mørke, norske skoger. Dette er en roman alle bør lese – mange ganger. Og se filmen også. En klassiker av rang! De dødes tjern er en kriminalroman, men en grufullt spennende en – som spiller på de samme strengene som en klassisk grøsser gjør.

 

Krø av Didrik Morits Hallstrøm

Krø

En eksnarkoman oslogutt mottar et brev. Bestefaren ligger for døden og vil ha ham til Krø; en forblåst øy på Vestlandet. Han oppdager snart at Krø skjuler mer enn vrakrestene av en ødelagt familie. Hva finnes bak den skjulte døra i kjelleren? Hvem er skikkelsen som forfølger ham i WhiteWorld? Hva gjør man med venner som er lei av å være døde? Dette er intet annet enn en norsk nygotisk grøsser fra verdens ende.