Ti tusen barn skal kåre Norges beste barnebok

En pris kåret av de ærligste leserne henger høyt for landets barnebokforfattere, og listen over de nominerte til ARKs barnebokpris 2017 er nå klar. Tusenvis av barn går i disse dager i gang med å lese de nominerte for å kåre en vinner.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

ARKs barnebokpris er en litterær pris for årets beste barnebok. Juryen består av 10 000 femte-, sjette- og syvendeklassinger fra skoler over hele Norge. At juryen kun består av barn, gjør det desto mer verdifullt å motta prisen, noe flere av vinnerne kan skrive under på.

 

Stolte prismottakere

Iben Akerlie vant fjorårets barnebokpris med sin bok Lars er lol.

– Tanken på at noen har lest det jeg har skrevet og likt det så godt at de har valgt å gi ‘Lars’ og meg sin stemme, er beærende og rørende og gjør meg skikkelig glad, sa hun da.

Iben Akerlie, ARKs barnebokpris, Lars er lol, Aschehoug
– Det har vært skikkelig fint og motiverende for videre skriving når man får så mye positiv tilbakemelding, og spesielt ARKs barnebokpris er et stort klapp på skulderen.

Bobbie Peers vant barnebokprisen i 2015 med sin bok Luridiumstyven.
– Å vinne denne prisen må være noe av det gjeveste som kan skje en norsk forfatter som skriver for denne målgruppen, sa Bobbie Peers da han vant prisen.

 

Populært blant skoleelever

Barnebokprisen til ARK er et populært arrangement blant norske skoleelever. Pågangen har vært stor, og juryen har økt fra 2 500 barn til hele 10 000 barn på de femten årene litteraturprisen har blitt delt ut.

ARKs barnebokpris deles ut første uken i desember på ARK Egertorget i Oslo. Vinneren mottar 25 000 kr, et litografi og selvsagt store mengder heder og ære.

– Kvaliteten på de påmeldte titlene var høy, og det var utfordrende å stemme frem de fem nominerte. Vi har i år fått en liste som inneholder en god kombinasjon av humor, alvor, realisme og fantasy. Det er veldig givende å jobbe med en pris som det er så stor pågang fra skolene om å få være en del av som jury, og som henger så høyt for landets barnebokforfattere. Vi ønsker alle de nominerte lykke til, sier Maria Granli-Brekke, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK, når kåringen nå sparkes i gang.

 

Årets nominerte til ARKs barnebokpris

Siri Pettersen: Bobla (Gyldendal)

bobla. siri pettersen, ravneringene, odinsbarn, råta, gyldendal, barnebok, ARKs barnebokpris

Ingunn Thon: Ollis (Samlaget)

barnebok, ARKs barnebokpris, ollis, ingunn thon

Maria Parr: Keeperen og havet (Samlaget)

barnebok, ARKs barnebokpris, maria parr, keeperen og havet

Gudrun Skretting: Anton og andre flokkdyr (Aschehoug)

barnebok, ARKs barnebokpris, anton og andre flokkdyr

Eldrid Johansen: Faraos forbannelse (Mangschou)

barnebok, ARKs barnebokpris, eldrid johansen, faraos forbannelse

 

For mer informasjon: ARK Bokhandel, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker: Maria Granli-Brekke, maria.brekke@ark.no / tlf. 41318766