Ti tusen barn kårer årets beste barnebok

Listen over de nominerte til ARKs barnebokpris 2018 er nå klar.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

En pris kåret av de ærligste leserne henger høyt for landets barnebokforfattere. Listen over de nominerte barnebøkene til årets barnebokpris er klar. I disse dager går tusenvis av barn i gang med å lese de nominerte barnebøkene for å kåre en vinner.

ARKs barnebokpris er en litterær pris som tildeles årets beste barnebok. Juryen består av 10 000 femte-, sjette- og syvendeklassinger fra skoler over hele landet.

Nettopp det at det er barna selv som leser og stemmer, gjør prisen populær blant norske barnebokforfattere.

 

Stolte prismottakere

– Tenk at det finnes en pris som lar verdens viktigste lesere bestemme vinneren! Og tenk at jeg har fått den, sa Gudrun Skretting i fjor, da hun mottok prisen for sin barnebok Anton og andre flokkdyr. – Jeg er utrolig rørt og takknemlig over å motta ARKs barnebokpris. Hurra for ARK, hurra for barna, og hurra for alle bokhandlere som selger bøker til framtidas lesehester.

Året før vant Iben Akerlie ARKs barnebokpris med sin kritikerroste bok Lars er lol.
– Tanken på at noen har lest det jeg har skrevet og likt det så godt at de har valgt å gi ‘Lars’ og meg sin stemme, er beærende og rørende og gjør meg skikkelig glad.

I 2015 vant Bobbie Peers barnebokprisen med sin bok Luridiumstyven.
– Å vinne denne prisen må være noe av det gjeveste som kan skje en norsk forfatter som skriver for denne målgruppen, sa Bobbie Peers da han mottok prisen.

Barna bestemmer

Det viktigste med ARKs barnebokpris er at det er barna selv som bestemmer hvilken bok som er årets beste. Fem nominerte bøker blir i perioden fra september til november lest av 10 000 barn fra 5., 6. og 7. klasse. Til slutt avgir barna sin stemme, og en vinner kåres. Nytt av året er at barn også har vært med i nominasjonsprosessen.

ARKs barnebokpris deles ut den siste uken i november på Gyldendalhuset i Oslo. Vinneren mottar 25 000 kr, et litografi og selvsagt store mengder heder og ære.

– Prisen henger høyt blant landets barnebokforfattere. Det er en spennende miks av nominerte titler i år, og vi ønsker de nominerte lykke til, sier Maria Granli-Brekke, kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK, når kåringen nå sparkes i gang.

 

Årets nominerte til ARKs barnebokpris er:

Nordlys av Malin Falch (Egmont Kids Media)

 

Vi skulle vært løver av Line Baugstø (Aschehoug)

 

Nørd av Mina Lystad (Aschehoug)

 

En himmel full av skyer av Arne Svingen (Gyldendal)

 

Snøsøsteren av Maja Lunde og Lisa Aisato (Kagge)

 

For mer informasjon, kontakt kategorisjef for barne- og ungdomsbøker i ARK: Maria Granli-Brekke, maria.brekke@ark.no, tlf. 413 18 766