The Books of Babel – en pause fra verden

Bli med på en fantastisk, original og vanvittig spennende reise – og få en tiltrengt pause fra en gal, gal verden.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Når verden ser ut til å spore av togskinnene og løpe løpsk mot stupet, er magisk realisme, science fiction og fantasy effektiv medisin mot svartsinn og motløshet.

For enkelte av oss er fantasyromaner en nødvendig og frydefull liten flukt fra virkeligheten.

Men når historiene er på nivå med den nye fantasyserien til Josiah Bancroft, The Books of Babel, da blir ikke virkelighetsflukten særlig kortvarig – det kan vi skrive under på.

Da risikerer du nemlig å lese bort skokk av ettermiddager, kvelder, netter og helgedager. Bancroft tar nesten fra deg den frie viljen din. Det er umulig å legge fantasyserien hans fra seg.

The Books of Babel, Josiah Bancroft, fantasy, Senlin Ascends, Arm of the Sphinx, boktips

Første bok, Senlin Ascends, overrasker, forundrer og fortryller deg fra første kapittel.

Josiah Bancroft er en forfatter med en sterk penn og en misunnelsesverdig fantasi. Dette er ingen oppskriftsmessig fantasy der boksidene er hjemsøkt av andre og bedre forfattere. Nei, dette er en skatt i sjangeren.

Når du er ferdig med første bok, tar det ikke mange minuttene før du har skaffet deg bok to, Arm of the Sphinx. Noe annet er rett og slett umulig. Du enser knapt at du gjør det – som om du er i transe.

Og med et glis om munnen fortsetter du eventyret i en magisk verden befolket av pirater og genier, tyranner og slaver – der luften er full av luftskip og snodige maskiner, der roboter kan føle og besynderlige beist romsterer i skogene.

Dette er et univers der vennskap og kjærlighet må kjempe en hard kamp mot grådighet og maktsyke – og der ingen seier over overmakten er ren og fri for konsekvenser. Her hersker Babels tårn, et tårn der hver etasje er et eget rike og ingen fullt ut forstår hva tårnets sanne natur egentlig er.

Les, les, les! Men vær advart, tredje del av The Books of Babel kommer ikke før i januar. Det er bare å forberede seg på en aldri så liten kjærlighetssorg. Og den vil ikke gå over før du har tredje bok i hendene, The Hod King.

Vi gleder oss, og det vil du også gjøre. 😉