Tacosuppe – litt helg i uken er lov!

Det er lov å la helgen vare litt ut i uken. Med denne deilige tacosuppen til Ina-Janine Johnsen fra matbloggen Mat På Bordet blir ukestarten litt mindre blå og helgefølelsen litt mindre avsluttet.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Dette er en lekkerbisken av en suppe. Rask og enkel å lage er den også. Server den gjerne med avokado, frisk koriander, lime, rømme, guacamole, ost, tortillachips og chilisaus.

Lag gjerne dine egne quesadillas og server dem som tilbehør. Lyst å servere noe ekstra godt tilbehør til tacosuppen? Prøv quesadillas med ost og korianderpesto!

4–6 porsjoner

olje, til steking
400 g kjøttdeig
1 løk, finhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
1 ts spisskummen
1 ts malt koriander
¼ ts chilipulver
salt og pepper
1 boks à 400 g cherrytomater
1 l kyllingkraft eller -buljong
1 boks à 400 g svarte bønner
1 liten boks à 150 g mais
1–2 ss tomatpuré

Finn frem en gryte som også er god å steke i – jeg brukte en støpejernsgryte. Sett den på høy varme, og når det begynner å ryke av gryta, har du i litt olivenolje og deretter kjøttdeigen. Del opp kjøttdeigen med en sleiv, og stek til den får fin farge, før du rører lett i gryta igjen. La kjøttdeigen steke litt til.

Når kjøttdeigen nesten er ferdigstekt, kan du skru ned varmen og ha i løken. Stek videre noen minutter til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, og stek ytterligere 1–2 minutter. Ha i krydder, og bland godt med kjøttdeigen. Kvern gjerne over litt salt og pepper samtidig.

Ha cherrytomater og kraft i gryta, og la det koke opp. Sil av kraften fra bønner og mais, skyll dem godt og ha dem i gryta. Rør inn tomatpuré etter smak. Kok videre til suppen er gjennomvarm, og smak til med salt og pepper. Server med ønsket tilbehør, og gjerne litt chilisaus for den som liker det ekstra spicy!

TIPS: Litt fersk limesaft over suppen gjør susen.

Lyst på noe tex-mex, men ikke akkurat suppe? Prøv denne alt-i-ett meksikansk gryte.

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal