Synnøve Skarbøs 10 beste ryddetips

Synnøve Skarbø gir deg sine ti aller beste ryddetips! Hun er aktuell med ny ryddebok, Synnøves system: Ryddelykke fra A til Å.

Publisert: Skrevet av: Synnøve Skarbø

Etter at jeg skrev Synnøves system: Slik ryddet jeg meg lykkelig i fjor, tenkte jeg at det var umulig for meg å skrive flere bøker. Ikke bare fordi jeg følte jeg hadde brukt opp alle ryddetipsa jeg kunne, men også fordi jeg fikk skikkelig prestasjonsangst.

Hvordan skulle jeg klare å leve opp til suksessen debutboka mi ble?

Men etter at jeg i vår og sommer ryddet meg gjennom et utall kaotiske hjem med kamera på slep i TVNorge-programmet Norske rotehjem, kom oppfølgeren av seg selv.

 Synnøve Skarbø viser frem den nye ryddeboken sin, Synnøves system

Synnøves system: Ryddelykke fra A til Å er blitt en ryddemanual proppfull av nye tips og praktiske lifehacks for å holde hjemmet og livet ditt organisert – inspirert av landets største rotekopper.

 

Her er mine 10 beste ryddetips:

1. Bytt ut store, klumpete kleshengere i tre eller plast med tynne stålhengere. Det sparer du enormt med plass på.

2. Slarkete støvletter kan skape kaos på skohylla, men hvis du stapper en halvlitersflaske ned i skaftet på dem, står de som ranke tinnsoldater.

3. Ikke bruk boden som en søppelplass. Bare lagre ting du vet du kommer til å bruke igjen.

4. Samle alt pålegget i en egen kurv i kjøleskapet, så har du alt på ett sted, og du slipper å gå mange runder når du skal dekke på til frokost.

5. Lur måte å oppbevare sengetøyet ditt på: Lagre sengesettet inne i det ene putevaret som hører til. Da finner du alt du trenger med en gang og slipper å rote rundt i skapet etter alt som matcher.

6. Du trenger ikke kjøpe fancy kurver eller bokser til oppbevaring, helt ordinære skoesker funker akkurat like bra til å sortere alt mulig i. Og siden de er så firkanta og stive i pappen, kan du bruke dem som skuffeinndelere i kommoden.

7. En knaggrekke på veggen kan brukes til veldig mye mer enn bare jakker eller vesker. Hva med å henge opp smykker, sykkelhjelmer, sko eller solbriller?

8. Har du en skuff på badet? Legg et bestikkinnlegg i skuffen, og legg tannbørstene og tannkremene dine her i stedet for å la de stå i et udelikat tannglass på vasken.

9. Bruk vakuumposer til å lagre vinterklærne, dyner eller andre store ting i. Sug ut lufta med en støvsuger, og du får dobbelt så god plass.

10. Men viktigst av alt: Slutt å kjøpe ting du ikke er brennsikker på at du kommer til å trenge eller ha glede av.

Synnøve Skarbø, ryddebok, Synnøves system