Svensk salgssuksess til Norge

Bloggen Food Pharmacy fikk etter hvert mange lesere, veldig mange lesere. Det måtte bli bok – og suksess.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Boken Food Pharmacy (Iris) handler om slemme og snille bakterier, hypokondri og gurkemeie. Og mye annet. Bak boken står den svenske duoen Mia Clase og Lina Nertby Aurell.

Food Pharmacy, Iris Forlag

De to driver en blogg ved samme navn Food Pharmacy, hvor deres ærend er at det å leve et så friskt liv som mulig i stor grad er koblet til hva du spiser. Mye kretser rundt tarmen, som mange boklesere vet, er behørig inne i varmen etter Giulia Enders megasuksess Sjarmen med tarmen.

 

60 000 i Sverige

Bloggen de startet for noen år siden fikk etter hvert mange lesere, veldig mange lesere – også i forlag:

Vi hadde ingen planer om å skrive bok. Men allerede etter tre måneder med bloggen meldte det første forlaget seg. Etter hvert var både Norstedts og Bonnier svært interesserte i prosjektet. Først spurte vi oss selv om dette var en spøk, forteller Mia Clase. – Vi valgte Bonnier. Nå har Food Pharmacy solgt 60 000 i Sverige.

Det er et fabelaktig salgstall for en sakprosabok. Og ikke bare det: Boken er så langt oversatt til 12 språk. I Polen har den solgt 20 000 på en måned.

 

Slemme og snille bakterier

Boken Food Pharmacy handler om hvordan du kan spise den sunneste og mest antiinflammatoriske maten, og alt serveres med en god porsjon humor.

Dette er fortellingen om inflammasjon, tarmflora, slemme og snille bakterier, vitenskapelige studier, hypokondri, metaanalyser, gurkemeie og antiinflammatorisk mat – forklart på en mer tilgjengelig måte. Med oppskrifter og fakta om «de antiinflammatoriske heltene» i kjøkkenet.

Faglig er det hele godt understøttet av professor Stig Bengmark, sjefskirurg og klinikksjef på Lunds universitet, med over 30 års erfaring med forskning på magens bakterier og hvordan maten vi spiser påvirker kroppen. Han mener at alle kroniske sykdommer har en og samme årsak – et utslitt immunforsvar forårsaket av kronisk inflammasjon. Derfor ville Mia og Lina finne ut av hvordan man kan leve så «antiinflammatorisk» som mulig.

Det er en flott og sjangeroverskridende bok, som er godt og morsomt skrevet, sier forlegger Nora Szentiványi i Iris Forlag. – Vi håper og tror den vil selge godt i Norge også.