Stekt torsk med chorizo og ertepuré

Lyst på en durabel smaksbombe av en middag? Stekt torsk med chorizo og ertepuré er en liten bit av himmelriket!

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Jeg blir ofte spurt hvor jeg henter inspirasjon fra – og svaret er overalt. Denne retten gikk jeg rett hjem og lagde etter en smaksprøve i en dagligvareforretning. Målet var å vise hvor anvendelig chorizopølse er (noe jeg ikke trenger å overbevises om) og smaksprøven ble servert sprøstekt med litt torsk. Så enkelt og så godt! Men, man kan jo ikke bare servere torsk og chorizo, derfor ble det en enkel ertepuré i tillegg. Ikke bare smaker det godt, men det blir også en herlig fargekombinasjon!

4 porsjoner

Ingredienser:

4 torskefileter à ca. 200 g
ca. 150 g chorizo, gjerne spicy, i terninger
nøytral olje eller margarin til steking
en klatt smør eller margarin
salt, pepper

ertepuré:
400 g frosne erter
en klatt smør
salt, pepper

 

Stek chorizoterningene sprø i litt nøytral olje eller margarin. Ha oppi en klatt smør eller margarin og bland med stekesjyen. Sett til side.

Bruk en ny stekepanne til torsken. Strø litt salt og pepper over fisken. Varm opp litt olje eller margarin og stek torsken på middels varme. Snu torsken etter 4–5 minutter og stek noen minutter, til du ser at fisken begynner å flake seg.

Mens torsken steker, kokes ertene etter pakkens anvisning.Frosne erter trenger som regel bare et kort oppkok. Hell av vannet og bruk en stavmikser til å kjører erter og smør glatt. Smak til med salt og pepper og hold varmt.

Fordel ertepuré i 4 dype tallerkener. Plasser torskefiletene på toppen og fordel sprøstekt chorizo over de fire porsjonene. Hell stekesjyen fra chorizoen over torsken.

Server!

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Himmelske brød, Hverdagsmat, matblogg, matoppskrifter, middagstips, bakeoppskrifterTidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.