Spis deg mentalt frisk med boken Sunn tarm – klart hode

Dette er en bok om hvordan god tarmbakterier beskytter og reparerer hjernen din. David Perlmutter er lege og hjerneforsker ved University of Miami School of Medicine. Han har skrevet flere populærvitenskapelige bøker – dette er den første til å bli utgitt på norsk.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Sunn tarm – klart hode handler om hvordan enkle kostholdsgrep kan bidra til en dramatisk bedring av helsen din, iblant hjulpet av tilleggsbehandling for å gjenoppbygge en sunn tarmhelse. Perlmutter presenterer deg for en rekke mennesker med helseproblemer som blant annet kroniske smerter, depresjon, utmattelse, mage- og tarmvondt og autoimmune sykdommer, og hvordan disse har opplevd å bli kvitt symptomene og plagene ved å få tarmfloraen i balanse.

«[…] du kan endre din hjernes skjebne på en positiv måte gjennom en sunn tarm. I denne boken viser jeg deg hvordan.» David Perlmutter

Boken inneholder også oppskrifter, så du lettere kommer i gang med å gi næring til de gode tarmbakteriene – og ikke dem som bidrar til fysiske plager og mental uro.

Du kan lese om for eksempel angstbakterier – at bakterier i tarmen din kan påvirke følelsen av angst og depresjon. Visse probiotika kan faktisk lindre angst ved å gjenopprette balansen i mikrobiomet – mikroorganismene som utgjør bakteriefloraen i kroppen vår. Tarmbakterier påvirker sågar nattesøvnen, noe som også kan gå utover psyken og den fysiske helsen din.

Sunn tarm – klart hode er boken for deg som ønsker en sunn og skjerpet hjerne livet ut – noe du kan oppnå med en sunn tarmflora.

«Denne boken gav meg mye ny kunnskap om vår tarmflora og hvordan bakteriene påvirker oss – og spesielt hjernens funksjon. Det var veldig oppløftende å lese at David Perlmutter har de samme erfaringene som oss ved Dr. Hexeberg Klinikk når det gjelder matintoleranser og livsstilssykdommer. Denne boken anbefales på det varmeste.» Dr. Sofie Hexeberg