Spillene som får vinterferien til å gå som en lek

Tør du å utfordre familien, samboeren eller svigermor til en omgang med brettspill?

Publisert: Skrevet av: Berit Rødstøl, Ark-bloggen

De aller fleste kjenner vel på et snev av brakkesyke nå og det er ikke alltid like lett å finne på spennende aktiviteter hjemme. Kanskje har det også blitt litt for mye skjerm det siste året. Hvorfor ikke logge av og ta en omgang med brettspill. Det gir garantert mersmak!

Vi har samlet noen av våre favoritter:

Spill som passer for barna:


Den forsvunne diamanten- klassikeren som aldri går av moten

Spillet tar deg med til Afrika på jakt etter den sjeldne diamanten «Afrikas Stjerne» som må tas med tilbake til Kairo eller Tanger. Underveis kan du finne verdifulle diamanter som du kan løse inn mot penger til ferden gjennom Afrika. Desto mer penger du klarer å skaffe deg, desto lettere kan du snu brikker og ta snarveier med fly eller båt. Når som helst kan røvere, beduiner og pirater slå til, og finner en motspiller «Afrikas Stjerne» før deg, må du lete etter et visum og nå fram til Kairo eller Tanger før ham for å vinne.

Antall spillere: 2-5
Spilletid: Fra 45 minutter
Alder: 7 år+

Villkatten 300 – et morsomt og enkelt hukommelsesspill for hele familien.

Hvem finner bildet på spillbrettet først? Snu bildekortet og finn det matchende bildet på spillebrettet. Kan du finne gitaren, sjiraffen eller badeballen blant de 300 forskjellige bildene? Villkatten utfordrer refleksene og skarpsynet til både store og små.

 

Antall spillere: 1–6
Spilletid: Fra 20 minutter
Alder: 5+

 

Ingen spill skaper like stort engasjement rundt bordet som Villkatten. Her kan 5 åringen delta på lik linje med oldemor på 90. Villkatten trener opp syn og konsentrasjon da alle leter etter en og en figur på brettet. Anbefales!

Anbefalt av Lene W

 

På tur i villmarka med Lars Monsen

Nå kan du bli med Lars Monsen på ekspedisjon i din egen stue.

Har kan du både gå til fots, med hundespann, i kano eller på ski. Deltakerne må lese kartet og planlegge ruten, som byr på god trening i både lagspill, kartforståelse, planlegging og logikk. Vinneren er den som først kommer frem til reisemålet sitt. Da vinner man et merke til å sy på sekken sin. Noen ganger dukker det også opp ville dyr på ferden.

Lars Monsen gir deg hele veien gode tips til hvordan du kan overleve i villmarken.

Inneholder spillebrett i 4 deler, 48 turkort, 4 spillebrikker, 4 ryggsekker, 30 turmerker og 36 villmarkskort .

Antall spillere: 2-4
Spilletid: Fra 30 minutter
Alder: 6 år+

 

Megabra!

Anbefalt av Sigurd, 7 år

 

Familie

Vil du vedde 2.0

Nok en gang utfordres spillerne til å utføre forskjellige oppgaver mens de andre spillerne vedder på om de klarer oppgaven eller ikke.

Hvis de andre vedder riktig får de innsatsen sin i spillpenger som gevinst, mens du får en gevinst for å klare oppgaven. Et glimrende tilskudd til enhver spillkveld! Dets interaktive natur og lattervekkende innhold gjør det til en umiddelbar hit blant både voksne og unge!

Antall spillere: 3-6
Spilletid: Ca. 40 minutter
Alder: 8 år+

 

Sequence

For å vinne Sequence må du være den første som får fem på rad to ganger. Vær på utkikk etter knekter; noen er jokere, andre gir deg sjansen til å stjele en brikke fra motstanderen!

Du må ha en bra strategi og en god porsjon flaks  – dette er spillet hvor du aldri vet hva som vil hende i neste trekk! Lettspilt og lettlært.

For 2-12 spillere
Spilletid: 10min
Alder: 7+

 

 

Kjempegøy for voksne også! Herlig kjekt og morsomt, nesten litt spennende!
Anbefalt av Mona L.

 

 

The Upside Down Challenge

Spillet som snur verden på hodet og får selv de enkleste oppgavene til å bli utfordrende. I #UpsideDownChallenge konkurrerer spillerne om enkle oppgaver som å helle vann over i et glass, gi high-fives eller gå gjennom en hinderbane.

Settet inneholder 1 par Upside Down briller, 25 utfordringskort, 5 «Lag din egen utfordring» -kort, 1 instruksjonsark og 1 tegneblokk.

Spillere: 2-6
Alder: 8+
Spilletid: 15-30 minutter

 

Jeg elsker det! Veldig gøy å se gjennom brillene.

Anbefalt av Olava, 8 år

 

 

For to personer eller par:

Scrabble- det klassiske ordspillet

I Scrabble får du prøve deg på å lage nye ord i kryssordformat, samtidig som du kjemper om å vinne mot motstanderne dine. Man kan være flere på lag eller spille alene, noe som gjør spillet til en vinner i små og store forsamlinger.

Dette er en ypperlig måte å lære seg nye ord på. Scrabble er enkelt og lett å sette seg inn i. Har du ordet i din makt og kryssord som hobby kommer du til å elske Scrabble, men spillet er også en ypperlig måte for hele familien å more seg sammen. Spillet i seg selv er meget enkelt og består av et spillebrett og 100 bokstavbrikker som du bruker til å forme ord med. Ordene kan formes horisontalt eller vertikalt og du får poeng etter hvordan de legges.

Spillere: 2-4
Alder: 10+

 

 

 

Mastermind

I Mastermind skal man sette opp en hemmelig fargekode som motspilleren skal løse. Prøv å gjette fargene og rekkefølgen på spillrekken før du har brukt opp alle forsøkene dine.

Spillere 2-5
Anbefalt alder: 8 år+

 

Artig hjernetrim!

Anbefalt av Christian

 

 

 

Quick Puck Pro

Skjerp sansene og gjør deg klar til kamp!

Tell ned «3-2-1 – klar» så er spillet i gang. Nå gjelder det å skyte puckene sine over på motspillerens banehalvdel ved hjelp av gummistrikken. Ingen venter på tur, her gjelder det å ikke gi seg før seieren er i boks! Det er kun lov til å bruke èn hånd til å dra skiver mot strikken og skyte med. Den andre hånden bruker du til å holde fast brettet! Her gjelder det å holde hodet kaldt, noe som er vanskelig for de fleste! Actionfylt, engasjerende og et herlig avbrekk som får pulsen til å stige!

Alder: 6+
Tid: 5 min
Spillere: 2