Spicy tomatsuppe

Det er overraskende godt med litt heit og spicy tomatsuppe en fin sommerdag. Dessuten er det enkelt og veldig billig også! Test oppskriften som kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen byr på her i ARK-bloggen.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Vanlig tomatsuppe er deilig, det – men en spicy tomatsuppe basert på grillede tomater, er enda bedre. Et lite ord om chili – vær forsiktig. Det kan hende det holder å bare grille chilien sammen med resten av grønnsakene, at de ikke trenger å blandes inn i suppen, her må du nesten bare smake deg frem.

 

4 porsjoner

 

500 g tomater

8 hvitløksfedd

1 chili, delt på langs, fjern frøene om den er supersterk

3 ss olivenolje

havsalt

1 liter grønnsakskraft (eller tilsvarende mengde buljong)

 

Forvarm stekeovnen til 200 °C

 

Ha tomater, hvitløksfedd (ikke skrell dem) og chili i en ildfast form. Hell over ca. 3 ss olivenolje og strø over litt havsalt. Sett i forvarmet ovn og stek i ca. 30 minutter til hvitløksfeddene er myke, tomatene har falt sammen og du har fått fin grillfarge.

Fjern eventuelle stilker og press hvitløkene ut av skallet. Fisk ut chiliene og sett dem til side. Hell i grønnsakskraften og rør slik at du får med deg alle godbitene som har satt seg fast i formen. Hell alt over i en gryte og bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt. Smak.

Tilsett chili litt og litt om du vil ha mer futt. Mer salt trenger du kanskje også. Server suppen med brød – hva med litt hvitløksbrød, for eksempel?

Lyst på en annen type suppe? Prøv denne minestronesuppen!

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Himmelske brød, Hverdagsmat, matblogg, matoppskrifter, middagstips, bakeoppskrifterTidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.