Spicy grillet kylling med couscoussalat og friske grønnsaker

Nå som sommeren er her, har grillene endelig krøpet ut fra skjulestedene sine. La dem bryne seg på denne spicy grillede kyllingen!

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Dette er en lekkerbisken av en middag: grillet kylling med krydderdekke (spicy rub) og en forfriskende og sprø couscoussalat. Hvitløksbrød smaker alltid godt til.

 

4 porsjoner

 

1 hel kylling

3 hvitløkfedd, presset

1 ts spisskummen

1 ts pepper

½ ts chilipulver

finrevet skall av 1 sitron

saften av 2 sitroner

2 ss olivenolje

½ ts oregano

 

SALAT

200 g couscous

1 agurk

250 g cherrytomater

4 vårløk

eventuelt 1 rød chili

saften av 1 sitron

2 ss olivenolje

salt og pepper

 

Bruker du kullgrill, er det like greit å fyre den opp med det samme. Har du gassgrill, kan du sette den på 5–10 minutter før du skal grille.

Skyll kyllingen godt, og tørk den med kjøkkenpapir.

Del kyllingen i biter. Jeg liker å skjære vekk ryggraden (som jeg legger i en plastpose og fryser slik at jeg kan koke kraft av den senere), og deretter deler jeg kyllingen i 2 lårstykker, 2 brystfileter og 2 vinger, som spises som en liten forrett.

Bland hvitløk, spisskummen, pepper, chilipulver, sitronskall, sitronsaft, olivenolje og oregano. Dekk kylling bitene med marinade, legg dem på et fat eller i en plastpose, og sett kjøttet 2 timer i kjøleskapet.

Ta kyllingen ut av kjøleskapet ½ time før du skal grille kjøttet.

Lag salaten. Kok couscousen ifølge anvisningen på pakken. Ha gjerne en terning kyllingbuljong i kokevannet.

Fjern frøene fra agurken, og skjær den i terninger. Skjær tomatene i 2 eller 4 båter, alt etter som hvor store de er. Skjær vårløken i ringer, og finhakk chilien.

Bland grønnsaker og couscous. Tilsett sitronsaft og olivenolje, og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Sett salaten kjølig mens du griller. Grill kyllingbitene på hver side i 10–15 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Vingene blir fortere ferdig og er grillmesterens belønning.

Ha kyllingstykkene over på et fat etter hvert som de blir ferdige. Dekk til med aluminiumsfolie og la kjøttet hvile 5–10 minutter før servering.

 

Det er nydelig med hvitløksbrød til denne middagen.

 

Tips: Asiatiske kyllingspyd smaker også fortreffelig til couscoussalaten!

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal