Spansk omelett – enkelt og godt

Har det blitt mye god mat, snop og alskens stas i påska? Da kan det være deilig med en enkel middag laget av det du har i kjøleskapet. Hva med spansk omelett? Matblogger Ina-Janine Johnsen deler oppskriften sin med deg her.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Har du poteter til overs etter påsken? Kanskje også noen grønnsaker og egg? Da kan du lage en variant av spansk omelett til middag. Bruk det du har i kjøleskapet, det gjorde jeg!

 

4 porsjoner

 

7–8 kokte små poteter

1 løk grovhakket

2 hvitløkfedd

1 paprika, grovhakket

en halv brokkoli i små buketter

6 egg

olivenolje til steking

salt og pepper

 

Forvarm stekeovnen til 200 °C

 

Skjær potetene i spisestore biter og stek i olivenolje til de er gjennomvarme og har fått litt farge. Kvern litt salt og pepper over potetene og ha dem over på en tallerken.

Ha litt mer olivenolje i stekepannen om nødvendig og stek løken på middels varme til den begynner å bli myk. Tilsett hvitløk, paprika og brokkoli og stek videre til alle grønnsakene er gjennomvarme.

Legg potetene tilbake i stekepannen. Pisk eggene sammen, tilsett litt salt og pepper og hell eggeblandingen over grønnsakene. Fortsett å steke til du ser at kanten på tortillaen begynner å stivne.

Sett stekepannen i ovnen til tortillaen er gjennomstekt (test med kniv i midten).

Server gjerne omeletten sammen med litt salat eller tomatsalsa og eltefritt brød. Et glass vin passer godt til.

 

TIPS: Har du litt bacon til overs, kan du steke det og ha det i omeletten. Har du noen osterester, kan disse skjæres opp i mindre biter og fordeles rundt i tortillaen etter at du har helt i eggeblandingen.

 

Prøv gjerne også å lage frittata – for eksempel søtpotet frittata med salat

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal