Spansk kylling med kikerter og oliven

Hva med deilig spansk kylling en lys vårkveld denne uken? Her tipser kokebokforfatter og matblogger Ina-Janine Johnsen om en smakfull rett som er rask å tilberede.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Dette er en enkel rett som kan tilberedes i ovnen og serveres med godt brød og ris, couscous eller bulgur.

 

4–6 porsjoner

 

olivenolje

8–12 kyllinglår

2 rødløk, i båter

6 uskrelte hvitløkfedd

cirka 1 ts paprikapulver

salt og pepper

1 boks hakkede tomater à 400 g

200 g kikerter (nettovekt, uten vann)

gode grønne oliven

 

Forvarm stekeovnen til 200°C.

 

Ha litt olivenolje i en stor, ildfast form. Legg kyllingen i formen. Vend kyllingen litt rundt i oljen. Fordel løk og hvitløk i formen. Dryss paprikapulver over kyllingen, og kvern over litt salt og pepper.

Stek kyllingen i stekeovnen i 30 minutter. Ta formen ut av ovnen, og ha kyllingen over på en tallerken. Press den myke hvitløken ut av skallet. Ha de hakkede tomatene i formen, og rør dem sammen med hvitløken og kjøttsaften fra kyllingen. Smak til med salt og pepper.

Legg kyllingen i formen igjen. Fordel kikerter og oliven over – mengde oliven er opp til deg – og sett formen tilbake i ovnen.

Stek videre i cirka 15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Server.

 

TIPS: Får du tak i røkt paprikapulver så anbefaler jeg å bruke det i denne retten – det smaker ekstra godt!

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal