Søsterklokkene ringer for deg

Besnærende om mystikk, kultur og kjærlighet.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Nå kan du slå kloa i en ny roman fra Lars Mytting – Søsterklokkene står endelig i hyllene og venter på nye heldige lesere.

Lars Mytting har en helt egen evne til å fortrylle og besnære med historiene sine. Svøm med dem som drukner tok landet med storm da den kom ut for noen år tilbake, og skapte en henført fanskare av dimensjoner.

Og nå vil Søsterklokkene ringe for alle bokelskerne der ute, som står klare med åpne og ivrige sinn.

Søsterklokkene, ny roman fra Lars Mytting, boktips i ARK-bloggen

Dette er rent gull for den som elsker god historiefortelling, karakterer man faller for umiddelbart og et språk på øverste nivå.

Forlagets omtale:

Så lenge folk kunne huske hadde Søsterklokkene ringt over det trange dalføret, med en klang så malmfull og kraftig at klokkeren ble døv etter bare tre messer. Klokkene ble støpt til minne om tvillingene Halfrid og Gunhild Hekne, som var sammenvokst fra hoftene og ned. Det hvilte alltid noe større over søstrene, som om de tilhørte en annen og mektigere verden, og en av billedvevene de lagde, ble sagt å vise fremtiden.

I 1879 flytter en nyutdannet prest inn på prestegården, der nittenårige Astrid fra Hekne gjør tjeneste. Fra Tyskland kommer en fremmed mann med vidløftige planer. Den gamle stavkirken som har huset klokkene går uvisse tider i møte, og snart utsettes bygda for brå skiftninger og ubøyelige viljer.

Søsterklokkene er en rik fortelling om gammel tid som brytes mot nye ideer, om mørkt slit og solvarme steiner, om to kirkeklokker med overjordisk klang og evigheten som horisont.

 

Romanen huker tak i deg fra første side. De mystiske søstrene, den karakterfaste Astrid, tradisjoner som bryter mot urokkelige viljer, kjærlighet som slår rot i berggrunn – akkompagnert av kirkeklokker med en overjordisk klang.

Søsterklokkene er en vakker, sjarmerende og snedig beretning sydd sammen av en historieforteller av rang.

Når språket er elegant og sømløst som dette, og historien er engasjerende, spennende, vemodig og oppløftende – vel, da ønsker man at tiden skal gå sakte, slik at man kan nyte romanen i det lengste.

Iblant skulle man ønske man kunne fjerne opplevelser fra minnet, for da kunne man lest bøker som denne om og om igjen, for aller første gang.

 

Skrevet om Søsterklokkene

«Praktfull historisk roman.» Stein Roll, Adresseavisen

 

«Han skriver om søsterklokker i sølv, men det kan godt tenkes Lars Mytting har lagt selve gullegget med sin nye roman. Forfatteren er på hugget fra første setning og slipper aldri taket på leseren.» Arne Hugo Stølan, VG

«Søsterklokkene er spennende. En skikkelig pageturner.» Cathrine Loraas Møystad, Østlendingen

 

«fengende og medrivende» Marius Wulfsberg, Dagbladet

 

«Strålende historisk roman. (…) Mytting lykkes med tidsbildet fordi han går tett på personenes konkrete livsverden hvor skikker, overlevelsesteknikk, dramatikk, livsvisdom og overtro er forankret. (…) Romanen peker seg ut som en av høstens beste norske. Den kan komme til å danne høye fjell i bokhandler og dollartegn i øynene på flere.» Susanne Hedemann Hjorth, Dagens Næringsliv

«Fargerikt flettverk av forteljingar. (…) Lars Mytting har skrive ein smart og spennande historisk roman. (…) Det som gjer Søsterklokkene til ein uvanleg god roman, er at dramatikken er knytt til liv og levemåte i fortid og i samtid.» Marta Norheim, NRK