Sommerprat med Zeshan Shakar

Zeshan Shakars bokfavoritt av året handler om en usympatisk fyr med noen sympatiske sider.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Debutromanen til Zeshan Shakar, Tante Ulrikkes vei, er solgt i bemerkelsesverdige 100 000 eksemplarer siden boka kom ut i 2017. Nå er han igjen aktuell som en av bidragsyterne til det høyaktuelle bokprosjektet Third Culture Kids.

Third Culture Kids, Aon Raza Naqvi

I år blir ferie-sommeren noe amputert:

– Vi skal flytte i juli, så nok å gjøre. Svinger nok innom Sørlandet en tur også, sier Zeshan Shakar.

Les en sommerprat med Unni Lindell her

– Hva må en god sommerferie inneholde?

– Tidligere ville jeg svart sol uten å nøle, men nå tar jeg meg oftere og oftere i å sitte i en stol og se på regnet – og egentlig like det litt.

– Hvilken bok er den beste du har lest så langt i år? Og hvilken ligger øverst i bokbunken i ferien?

– Edouard Louis sin Hvem drepte faren min var ganske sterk. Handler om en usympatisk fyr med noen sympatiske sider. En fange av de trange rammene som omgir han. Foreløpig har jeg ingen bunke til ferien, men Rachel Cusk’s Omriss, Transit, Kudostrilogi skal visst være bra.

– BOK365 kårer denne sommeren tidenes norske romanfigur. Hvem ville du ha valgt?

– Hmm … Den her hadde jeg egentlig trengt mer betenkningstid på, men siden jeg nevnte trange rammer ovenfor, så får jeg kanskje følge det opp her. Egentlig ikke en romanfigur, men la gå. Nora Helmer.

– Hva hadde vært tittelen på boken om ditt liv?

– En splittet mann.

Tante Ulrikkes vei, Zeshan Shakar, Gyldendal, viktig bok, romantips, boktips