Sommerprat med Thomas Enger

Thomas Enger er bokaktuell denne uka med thrilleren Nullpunkt, sammen med makker Jørn Lier Horst. Selv var Enger lykkelig ferierende da boka ble lansert.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Nå tar Thomas Enger en velfortjent pust i bakken – først to juli-uker i Kroatia, så to i Stavern. Men det at han har lagt sin egen sommerutgivelse bak seg, betyr slett ikke at det blir ferie fra bøker.

Kjøp krimromanen Nullpunkt av Thomas Enger og Jørn Lier Horst på ARK.no

Thomas Enger er aktuell med krimromanen Nullpunkt, som han har skrevet sammen med Jørn Lier Horst.

– Som så mange andre har jeg en eviglang liste over bøker jeg ikke har fått lest. Jeg klarer dessverre ikke å ta helt fri fra mine egne univers, for hodet mitt er nå engang skrudd fast sånn at jeg alltid er på jakt etter den neste gode historien. Kona mi er ikke helt happy for det. Men jo. Bøker. Så mange som mulig, fastslår Thomas Enger.

– Øverst i feriebunken ligger How To Be Brave av Louise Beech. Det høres ut som en selvhjelpsbok, kanskje, men handler om hvordan en mor og hennes datter kommer seg gjennom hverdagen etter at datteren får type 1 diabetes som 9-åring.

Sjekk ut Derek

– Og den beste du har lest så langt i år?

American by Day av Derek B. Miller. Derek er en fantastisk historieforteller som altfor få har oppdaget. Han er oversatt til norsk, så det er bare å starte, folkens!

– Hva må en god sommerferie inneholde?

– Sol, varme, bading, sene, deilige kvelder med god mat og drikke i godt selskap, et anselig antall løpeturer – gjerne før frokost og i så svettende omgivelser som mulig, og ikke minst en pause fra tastaturet. Klarer jeg å dra opp noen fisker fra svabergene utenfor Stavern også, så er jeg en happy camper.

– Hvem i Bok-Norge vil du helst gi en blomsterbukett?

– Jeg ville gitt en til alle bokhandelansatte der ute som hver dag gjør en fenomenal innsats for å spre ordet ut til leserne våre.