Fire sommerbøker til barna

Å lese bøker gjennom sommeren er både gøy og nyttig for skoleåret som kommer.

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Sørg for å ha nok sommerbøker til barna i ferien. Å lese bøker gjennom sommeren er viktig for å holde barnas leseprogresjon i gang. Det gjør det enklere å hoppe i gang med et nytt skoleår når høsten kommer.

Ikke minst er det gøy også! Å ligge i gresset med en spennende, morsom, skummel eller litt trist historie i hendene, gir gode sommerminner.

Husker du selv en sommer du satt på en bryggekant med bena i vann og en bok på fanget?

Her finner du enda flere lesetips for barna i sommerferien

Kanskje våknet du grytidlig på hytta og fant frem boka fra under hodeputa og dykket inn i et annet univers lenge før resten av familien våknet til en ny sommerdag.

Gi barna dine gode leseminner i sommer. Her er tips til fire fantastiske leseropplevelser, som vil gjøre sommeren ekstra minneverdig.

 

Kikki og mysteriet med den forsvunne dyr av Joris Chamblain

Dette er en spennende, illustrert og lettlest ny serie for jenter og gutter i alderen 7–12 år. Serien er en stor internasjonal suksess. Dette er første bok.

Kikki og vennene hennes oppdager en mystisk, gammel mann som vandrer inn og ut av skogen, dekket av maling. Og en snakkende papegøye! Kikki er på sporet av en ny sak, og finner snart et hemmelig sted som ingen vet om.

«Et friskt nytt tilskudd til utvalget av tegneserie-bokserier.» Serienett.no

Kikki og mysteriet med den forsvunne dyr, Kikkis krim, sommerbøker for barn, barnebok

 

Velkommen til Pandoria 1 – Spilledåsen av Carbone og Gijé

Denne tegneserien tar pusten fra deg – perfekt for barn fra 6 år og opp! Bli med inn i en ny og fantastisk verden.

Til åtteårsdagen får Nola en nydelig spilledåse som har tilhørt moren. Da Nola ser nærmere etter, får hun øye på en liten jente inne i spilledåsen. Jenta vinker og roper etter hjelp! Plutselig krymper Nola. Hun blir så liten at hun kan klatre gjennom nøkkelhullet og inn i spilledåsen – til en helt annen verden, Pandoria.

I Pandoria får Nola nye venner, samtidig som hun får vite mer om morens fortid. Den nye verdenen viser seg å være like eventyrlig som den er farlig.

Velkommen til Pandoria, bok 1, Spilledåsen, sommerbøker til barna

 

Nordlys 2 – Vikingene og orakelet av Malin Falch

Dette er andre bok i fantasyserien Nordlys – for barn fra 8 år og opp. Første bok fikk ARKs barnebokpris i 2018.

14 år gamle Sonja har reist med trollgutten Espen til et magisk sted kalt Jotundalen. En vakker dal hentet rett fra eventyrene med troll og snakkende dyr. Men her bor også vikinger og de allierer seg med folk som kan magi for å sette en stopper for Espen. Derfor blir ikke Sonjas eventyr helt som hun hadde forventet siden hun blir fanget i en dødelig konflikt mellom troll, vikinger og det magiske fjellfolket

Vikingene og orakelet, Nordlys 2, sommerbøker for barn

 

Jakten på trollmannens bok av Jørn Lier Horst

Nyeste bok den populære krimserien for barn, Detektivbyrå nr. 2. Perfekt for gutter og jenter fra 8 år.

Trollmannens bok forsvant for lenge siden. I den skrev tryllekunstner Fredrik Fernando ned alle triksene sine, for eksempel hvordan man kan sage en dame i to, og sette henne sammen igjen etterpå. Det trylletrikset blir avslørt for alle dere som leser denne boka. Men den gamle trylletriksboka inneholder også andre og svært verdifulle hemmeligheter – og Detektivbyrå nr. 2 er ikke de eneste som er på jakt etter den.

Jakten på trollmannens bok

Husk at ARK har alt du trenger når du er på utkikk etter sommerbøker til barna. Se utvalget for barn og unge på ark.no her.