Sol hele natta – kjærlighet og ensomhet i nord

En roman om røtter og kjærlighet, ensomhet og fellesskap, under midnattssolen på Lofoten, i trange leiligheter på Manhattan og i Brooklyns yrende gater.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Langt mot nord, der midnattssolen råder – på et sted som er fremmed for dem begge – flettes Frances’ og Yashas skjebner sammen, og de søker tilflukt i hverandre. Kunststudenten Frances har flyktet fra både Manhattan, familien og hjertesorgen, og fått plass i et isolert kunstnerkollektiv på Lofoten. Purunge og dypsindige Yasha har reist hele veien fra Brooklyn for å utøve farens siste ønske – å bli begravd på «toppen av verden». Begge søker de ensomheten, å lære å være alene, men finner i stedet fellesskapet og kjærligheten, selv på verdens ensomste sted.

SolHeleNatta_RebeccaDinersteinSol hele natta (Aschehoug Forlag)

av Rebecca Dinerstein

blog_btn_innbundet

blog_btn_ebok

 

 

 

 

 

Denne originale romanen er både underfundig og morsom, vakker og poetisk. Mens man leser, tar man seg i å lengte mot nord, mot ødemark og vilter, ubehøvlet, norsk natur. Snodige, typete og sjarmerende karakterer befolker handlingen, og forfatteren har et lettbeint og behagelig språk som understøtter romanens solide underholdningsverdi.

Leter du etter en feelgoodroman som befinner seg langt unna happy tears-hopen, men som likevel er munter, poetisk og underholdende, er Sol hele natta et svært godt alternativ.

Rebecca Dinerstein (f. 1987) er spaltist i New York Times, og Sol hele natta er hennes debutroman. Boken har fått svært god mottakelse i USA, og vi hører trolig mer fra denne forfatteren i årene som kommer.

 

Vil du heller lese boken på engelsk?

SunlitNight_RebeccaDinerstein

The Sunlit Night (Bloomsbury Publ.)

Rebecca Dinerstein

blog_btn_pocket

blog_btn_ebok

blog_btn_innbundet