Skjebne og raseri – intens og omtalt roman

Det er to sider ved enhver sak. Hvert parforhold har to vinkler. Og iblant er det ikke ærligheten som er nøkkelen til et lykkelig ekteskap, men hemmelighetene. Skjebne og raseri er boken «alle» snakket om i USA i fjor. Det er yndlingsboken til Barack Obama, og boken alle kjendiser ønsker å bli sett med.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Skjebne og raseri er en roman som ikke akkurat har gått upåaktet hen det siste året. Amazon kåret den til årets beste bok i fjor, mens president Barack Obama uttalte at det er favorittboken hans. Og endelig er den ute på norsk. Dette er en utgivelse en rekke av oss har gått og ventet på. Og trolig er det ikke mange som blir skuffet eller annet enn mektig imponert.

Essensen av romanen er at alle historier har to sider – hvert parforhold har to perspektiver. Og iblant er ikke nøkkelen til et godt og lykkelig ekteskap ærlighet, men hemmeligheter.

Romanen er spenstig skrevet, både innholdsmessig og språklig. Her er mye erotikk, karakteristiske og oppfinnsomme metaforer, snodige betraktninger og friske bilder. Dette er en intens og vidunderlig bok, som nok sluker deg like mye som du sluker den.

«Lauren Groff har skrevet en enestående og besynderlig roman full av tankekraft og etterglød.» Tom Egeland, VG

«En triumf som slår deg i bakken.» Washington Post

«Ubeskjemmet ambisiøs. BRILJANT tvers igjennom.» The New York Times

«En perfekt historie, med utsøkt plot.» Kirkus Reviews

«Bare overgi deg og bli bergtatt. En vidunderlig forteller.» Meg Wolitzer, prisbelønt forfatter

«Imponerende. En av de beste i sin generasjon.» JESS WALTER, prisbelønt forfatter