Sensommerens krimnyheter

Har du ferien bak deg og høsten i vente, da hjelper det å se frem til sensommerens krimnyheter!

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Ikke gråt over sommerdager som er passert, når du har en skokk med krimnyheter å glede deg til.

Mange er ferdige med sommerferien sin, nesa flasser ikke lenger og is nummer hundre er fortært og glemt.

Husk da at at tida som kommer er fantastisk, med fine farger i skogen og gode bøker i lesekroken.

Her presenterer vi en rekke kriminelt effektive plastre på høstsåret:

 

Gjemsel av Jan-Erik Fjell

(Utgivelse 05.08.19)

Endelig en ny Anton Brekke-krim!

Norge, 2019. En ung kvinne blir funnet drept. To år tidligere rømte seriemorderen Stig Hellum under en fangetransport. Drapet bærer signaturen hans, og Anton Brekke vet to ting sikkert: Stig Hellum har våknet fra dvalen sin, og han kommer ikke til å stanse av seg selv.

Texas, 2006. Om få timer skal den dødsdømte fangen Nathan Sudlow henrettes. I 11 år har han tiet. Nå forteller han sin historie til pater Tom Sullivan. Hva er sammenhengen mellom Nathan Sudlows rystende beretning og Stig Hellum? Anton Brekke får ansvaret for drapsetterforskningen, og konfronteres umiddelbart med det eneste han egentlig tror på her i verden: ondskap.

Gjemsel av Jan-Erik Fjell

 

Menneskehunger av Jørgen Brekke

(Utgivelse 02.08.19)

Hurra, Odd Singsaker rider igjen.

Samme dag som politiførstebetjent Odd Singsaker kommer tilbake fra pappaperm, gjør en arkeolog i Trondheim en uhyggelig oppdagelse i en grav fra 1200-tallet: Lårbeinet til skjelettet i graven er byttet ut med en knokkel av helt ny dato. Like etter blir en restaurantanmelder funnet drept i den lukkede bakgården til et av byens bedre spisesteder. Kroppen mangler hele det ene beinet. Singsaker står overfor en forbryter som skal komme til å utfordre og teste alle evner han har.

Menneskehunger av Jørgen Brekke

 

Hva mørket vet av Arnaldur Indridason

(Utgivelse 02.09.19)

Første bok i en ny kritikerrost serie om den pensjonerte politimannen Konrad. Den islandske mesteren Arnaldur Indridason har skrevet en sterk og gåtefull historie om fortidige løgner og synder som til slutt kommer for dagen.

En turgruppe oppdager et lik dypt nede i isbreen Langjökull. Trolig er det forretningsmannen som forsvant i området tretti år tidligere. Den gangen ble det gjort omfattende søk, men den langvarige politietterforskningen var uten resultater.

Konrad, den pensjonerte politimannen som ledet saken den gang, blir tilkalt for å gjenoppta etterforskningen. Da en kvinne kommer med ny informasjon, kan det se ut som de endelig har funnet løsningen på den langstrakte gåten.

Hva mørket vet av Arnaldur Indridason, krimnyheter

 

Furet/værbitt av Anne Holt

(Utgivelse 19.09.19)

Ny Selma Falck-krim fra Anne Holt – andre bok i serien og en av høstens hotteste krimnyheter!

Selma Falck våkner til et rent mareritt. Naken i en brennende hytte på snaufjellet. Hun husker ingenting, aner verken hvor hun er eller hvordan hun har havnet der. Mørbanket og blødende er det bare med nød og neppe hun berger seg ut av koia. Uten klær, i et par altfor store gummistøvler, ser hun hytta brenne ned til grunnen. Det er ingen tegn til bebyggelse i nærheten, temperaturen synker og en snøstorm setter inn. Selma må kjempe for livet.

Fem av høstens hotteste romannyheter

Mens Selma kjemper mot skader og frost, sult og tørst, kommer minnene tilbake i brokker. Hun strever med å sette dem sammen, men etter hvert danner det seg et skremmende bilde av det siste halvårets hendelser. Selma innser at det ikke bare er viktig å overleve, men også å komme seg raskt tilbake til sivilisasjonen. Drap er begått, stor urett må stanses. Det står om selve nasjonens framtid – og Selmas frist for å gripe inn, er uhyggelig kort.

Furet/værbitt av Anne Holt

 

Hun som må dø av David Lagerkrantz

(Utgivelse 20.09.19)

Sjette bok og den store finalen i Millennium-serien!

En tigger med amputerte fingre og tær blir funnet død i en park i Stockholm. Det ser først ut til å være et tragisk dødsfall, men rettslege Fredrika Nyman oppdager at noe ikke stemmer og kontakter Mikael Blomkvist. Mikael blir motvillig interessert. Tiggeren har ved flere anledninger klaget høylytt over Johannes Forsell, Sveriges forsvarsminister. Var det bare babbel og vås, eller finnes det en kobling mellom tiggeren og regjeringen? Mikael ber Lisbeth om hjelp. Men etter Holger Palmgrens begravelse har hun forlatt landet og er umulig å få kontakt med. Det ingen vet, er at Lisbeth befinner seg i Moskva for endelig å ta et oppgjør med sin søster, Camilla. Nå har hun bestemt seg: Hun skal ikke lenger være den som jages. Hun skal jakte selv.

Hun som må dø av David Lagerkrantz, krimnyheter