Sammensvergelse – en bok om Trumps koblinger til Putin

Sammensvergelse av Luke Harding er en sensasjonell bok og forrykende thriller om koblingene mellom Russland og Donald Trump.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Sammensvergelse er trolig en av årets absolutt viktigste utgivelser. Gravejournalist Luke Harding har skrevet en bok om internasjonal spionasje, offshore-banker, sexvideoer, hvitvasking av penger, hacking, forgiftede dissidenter – som alt har spilt en rolle i det amerikanske presidentvalget, der Donald Trump gikk av med seieren.

Sammensvergelse, Luke Harding, Donald Trump, Putin, sakprosa, gavetips, Press Forlag

Sammensvergelse handler om Trumps bindinger til Russland og Vladimir Putin. Forfatteren tar oss med inn bak kulissene i Trump Tower og dypt inn i maktkretsene i Kreml.

Resultatet er en banebrytende og eksplosiv thriller som dokumenterer det politiske spillet Putins Russland har stått bak, for å undergrave demokratiet i USA.

Det som kommer fram er ekstremt sjokkerende. Det er enda mørkere og mer gjennomgripende enn det man kan forestille seg, sier forlagssjef Håkon Harket i forlaget Press, som står bak den norske utgivelsen, til NTB.

Luke Harding avdekker nettverkene i sammensvergelsen som bidro til å få Donald Trump inn i Det hvite hus.

Journalisten har dyp innsikt i mafiastaten til Putin og en unik tilgang til etterretningskilder som har etterforsket Donald Trumps mangeårige og lysskye koblinger til russiske interesser.

Blant annet avdekkes sjokkerende materiale fra etterretningsrapporten til tidligere MI6-agent Christopher Steele.

Steele-rapporten hevder at Kreml i en årrekke har «dyrket, støttet og hjulpet» Donald Trump. Den avslører også at Kreml har sterkt kompromitterende materiale som kan gi dem kontroll over president Trump, noe Trump på Twitter har hevdet er: «FAKE NEWS.»

Sammensvergelse tegner Harding et skremmende bilde av en sammensvergelse mot demokratiet, som i siste instans ender med det mest sjokkerende presidentvalget i USAs historie – en sammensvergelse som Robert Muellers spesialetterforskning nå har under opprulling. Den amerikanske spesialetterforskeren leder den føderale granskingen av mulig samarbeid mellom Russland og Trumps valgkampstab.

Boka er en nervepirrende beretning fra den storpolitiske virkeligheten med redselsfulle konsekvenser for den demokratiske verden. Sammensvergelse kommer ut på norsk samtidig som den lanseres i USA, England, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania, Nederland, Sverige og Finland.

Biilde av Luke Harding, SammensvergelseLuke Harding er en prisvinnende gravejournalist i avisen The Guardian. Han har dekket krigene i Afghanistan, Irak, Libya og Ukraina – og vært korrespondent i Dehli, Berlin og Moskva. Harding ble blant annet utvist fra Russland i 2011 på grunn av sin kritiske dekning av Putin-regimet.

Sammensvergelse er hans sjette bok. Av Hardings tidligere utgivelser er Snowden-filene (2014) og Dødelig dose (2016) oversatt til norsk.