Roy Jacobsen er Man Booker-nominert

Roy Jacobsens er nominert til The Man Booker International Prize 2017 for den engelske oversettelsen av De usynlige, The Unseen!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

En aldri så liten historisk hendelse har inntruffet denne uka: Roy Jacobsen er en av tretten nominerte forfattere til den prestisjefylte Man Booker International Prize.

Ikke lest De usynlige ennå? Da har du en fantastisk leseropplevelse foran deg.

Kjøp De usynlige av Roy Jacobsen her

Roy Jacobsen, Man Booker, De usynlige , The Unseen, litteraturpris, beste bok, boktips

Man Booker International Prize har siden 2005 blitt utdelt annethvert år, men i fjor ble dette forandret til en årlig prisutdeling. Prisen blir gitt til en enkelt bok som er oversatt til engelsk og utgitt i Storbritannia. Oversetterens arbeid blir også belønnet, da prispengene på £50.000 blir delt mellom forfatter og oversetter.

Tidligere vinnere er Alice Munroe, Han Kang og Philip Roth, men ingen nordmenn har noen gang vært nominert, og dermed ei heller vunnet prisen.

Roy Jacobsen fikk sitt gjennombrudd i 1991 med Seierherrene (Cappelen Damm), og har siden den gang skrevet en rekke bøker og blitt oversatt til 26 språk. De usynlige er en familiehistorie, som følger unge Ingrids oppvekst på en øy ytterst i havgapet på Helgelandslysten, fra 1913 til 1928. Romanen er blitt beskrevet som sterk og rørende, og forlagsrettighetene er solgt til en rekke land.

Booker-kortlisten, med kun seks bøker, vil bli annonsert 20. april, og vinneren blir utropt 14. juni under en formell middag på Victoria & Albert Museum i London.

Les om oppfølgeren, Hvitt hav, her.