Pockettips – lett sommerblanding

Boktips til den som har trykket på yndlingsknappen sin: «Feriemodus!»

Publisert: Skrevet av: Jannicke Storm Glomsrød, ARK-bloggen

Vi blir aldri lei av å snuse oss frem til gode pockettips for den som er i feriemodus!

Her får du en sommerlig og lett blanding av bøker som gjør seg i sommerferien – hvor enn du befinner deg: på stranda, på hytta, i skauen eller på en hyggelig fortauskafé.

 

Så mye hadde jeg av Trude Marstein

Så mye hadde jeg er en glitrende roman som vil fryde deg, underholde deg, uroe deg og mang en gang føles som et speil, der du ser deg selv litt for godt – ubehagelig godt.

«Hvorfor lese romaner? Svaret kan være Så mye hadde jeg av Trude Marstein.» Dagens Næringsliv

Pockettips: Så mye hadde jeg

Få flere pockettips her

Gutten som elsket rådyr av Samuel Bjørk

I den tredje boken fra krimfenomenet Samuel Bjørk møter Holger Munch og Mia Krüger på en merkelig og intrikat sak. Denne ble nominert til Bokhandlerprisen 2018, og det er jo et greit kvalitetsstempel å ha på ei lita krimpocket du kan legge i strandbagen din?

Gutten som elsket rådyr, pockettips

Få flere krimtips i ARK-bloggen her

Vinland av Bjørn Andreas Bull-Hansen

Den perfekte boka for alle som elsker dramatikk og action! Dette er en praktfull murstein av en spenningsroman fra vikingtiden. Så intens at det lukter blod av sidene, og så realistisk at du vil få gåsehud selv når sola steker på huden din.

«Storslått skaldekunst. […] Den andre boken i serien om jomsvikingene er eventyrlig, oppslukende lesing. En lesefest for alle med interesse for vikingtiden.» VG

Vinland

Else går til psykolog av Else Kåss Furuseth

Dette er ei bok som består av to år med samtaler mellom den nevrotiske og pratsomme Else og terapeuten hennes. Boka åpner døra inn til terapirommet, et rom belemret med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som allmennmenneskelig: Hva bør vi snakke om, og hva er lurest å la ligge? ­

«Else Kåss Furuseth tør. Det står respekt av det også. Hun legger ikke sorgen fra seg på dørtrappen mi.» Aftenposten

Else går til psykolog

Min historie av Petter Northug og Jonas Forsang

Ta med deg Petter Northug på stranda i år.

Dette er historien til en av de aller største og mest omtalte idrettsutøverne våre. Det er ei bok om mot og viljestyrke, om en bestefar og et barnebarn, om ensomhet og usikkerhet, og om å våge å være den man er. Northug er gutten som trosset alle og revolusjonerte langrennssporten. Dette er et pockettips for idrettsinteresserte. Her kan du lese om gullene, skandalene og bilturen som forandret alt.

«Spenstig og åpenhjertig» Adresseavisen

Min historie, Petter Northug, pockettips

Få flere gode sakprosatips her