Pasta med salsiccia og paprika

En fargerik pastarett med salsiccia kler det deilige vårværet vi er velsignet med om dagen. Ina-Janine Johnsen fra matbloggen Mat På Bordet byr deg på en enkel og smakfull oppskrift.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Det gleder meg at det kommer stadig mer rå pølse i butikkene. Fjerner du skinnet, sitter du igjen med en velkrydret farse som kan brukes til så mangt. Farsen kan for eksempel formes til små kjøttboller, eller brukes som kjøttdeig, som i denne oppskriften.

Rå pølser kan selvsagt også tilberedes og spises som pølser og er etter min smak mye saftigere enn ferdigstekte eller kokte pølser som du i prinsipp bare varmer opp igjen.

Fjern skinnet på noen rå pølser, og stek innholdet som vanlig kjøttdeig. Tilsett grønnsaker og tomater, så har du en kjapp middag for hånden. Enkelt og velsmakende!

 

4 porsjoner

1300 g rå salsicciapølser

olivenolje

1 hvitløkfedd, i tynne skiver

1 rødløk, i ca. 2 cm store terninger

2 rød paprika, i ca. 2 cm store terninger

1 gul paprika, i ca. 2 cm store terninger

500 g pasta

salt og pepper

en god håndfull cherrytomater

persille og parmesan, til servering

 

Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til pastaen.

Skjær et snitt i skinnet på pølsene, og trykk ut kjøttet. Stek kjøttet på sterk varme i en stekepanne, bryt det opp med stekespaden mens det steker. Ha litt olivenolje i pannen hvis pølsene ikke er fete nok. Ta opp kjøttet, legg det i en bolle og dekk til for å holde det varmt.

Stek hvitløken gyllen i samme stekepanne. Ha om nødvendig i litt mer olivenolje. Tilsett så rødløken og stek i noen minutter til løken så vidt begynner å bli litt myk og blank. Tilsett paprika og stek ytterligere noen minutter.

Ha pastaen i kokevannet.

Ha kjøtt og cherrytomater i stekepannen. Skru ned varmen litt, og la alt bli gjennomvarmt. Når tomatene begynner å falle litt sammen, kan du gjerne trykke dem ned slik at de sprekker. Tilsett gjerne også noen spiseskjeer av pastavannet for å løsne det som har festet seg i bunnen av pannen. Smak til med salt og pepper.

Når pastaen er al dente, heller du av kokevannet. Hell pastaen tilbake i kjelen, og la resten av vannet fordampe litt før du har i salsicciablandingen. Rør godt og forsiktig, og ha pastaretten over i en serveringsbolle. Dryss over litt grovhakket persille, og server med en bit parmesan slik at alle kan rive litt over sin egen porsjon. Nykvernet pepper smaker også godt på retten.

 

Buon appetito!

 

Sjekk filmen!

Mer lyst på kylling enn salsiccia? Prøv pasta med kylling og soltørkede tomater.

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal