Pasta med kylling og soltørkede tomater

Ina-Janine Johnsen kommer med ny kokebok i september, Mat på bordet hver dag. Frem til det deler hun oppskrifter med deg her i ARK-bloggen. Denne pastaretten er god, smakfull og herlig enkel!

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Denne retten er ikke bare blitt en favoritt hjemme hos meg, det er også den mest besøkte pastaoppskriften på bloggen min, Mat på bordet.

Grunnen er først og fremst at retten smaker knallgodt, men også at det går fort og er enkelt å lage den. En skikkelig hverdagsmiddag for hele familien.

 

46 personer

Ingredienser

300 g pasta, gjerne penne eller fusilli

300‒400 g kyllingbryst, i strimler

paprika, salt, pepper

2 rødløk i skiver

8‒10 soltørkede tomater i olje, skåret i strimler (tørk gjerne av tomatene slik at det ikke blir for mye olje i retten)

2 dl matfløte

20‒30 g revet parmesan

litt kvernet chiliflak og basilikum til pynt

 

Fremgangsmåte

Sett over vann til pastaen, vannet skal være godt saltet.

Gjør klar de øvrige ingrediensene.

Varm noe av oljen fra tomatglasset i en stekepanne. Legg i kyllingstrimlene, krydre med litt paprika, salt og pepper og stek til strimlene får litt farge.

Ha løk og tomater i stekepannen, og stek videre sammen med kyllingen.

Når løken er myk, helles matfløten i stekepannen.

Ha pastaen i det kokende vannet. Rør forsiktig rundt og la det småkoke til pastaen er ferdig. Pastaen skal være al dente – ikke overkokt.

Hell vannet av pastaen, men ta vare på en kopp av kokevannet i tilfelle retten blir for tørr.

Hell pastaen i stekepannen og bland sammen. Tilsett eventuelt noe av kokevannet. Rør inn parmesan til slutt. Smak til med salt og pepper.

Pynt pastaretten med litt kvernet chiliflak og basilikum.

Server gjerne med en grønn salat til.

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Himmelske brød, Hverdagsmat, matblogg, matoppskrifter, middagstips, bakeoppskrifterTidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, Mat på bordet hver dagder hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.