Pasta med grønnkålpesto

Pesto finnes i alle typer smakfulle varianter. Her byr kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen på pasta med grønnkålpesto. Mm, deilig!

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Man kan lage pesto av mye forskjellig, og jeg er jammen ikke lenger sikker på hvilken pesto jeg liker best.

Tilberedningen av grønnkålpesto skiller seg fra klassisk basilikumpesto eller spinatpesto, da kålen dampes før den kjøres i en foodprosessor sammen med olivenolje og annet godt.

Jeg slenger like godt hvitløken med i dampingen for å få en mildere smak, men det trenger du ikke gjøre hvis du liker et mer intenst hvitløkspreg.

Oppskriften holder til en pastamiddag for fire personer, men pestoen kan fint oppbevares i kjøleskapet i et glass med lokk noen dager.

Og tenk, det tar ikke mer enn 15 minutter å lage pasta og grønnkålpesto!

 

4–6 porsjoner

 

200 g grønnkål

2–3 hvitløkfedd

  1. 1 ½ dl olivenolje

30 g parmesan, finrevet

30 g pinjekjerner

salt og pepper

400 g pasta (tørrvekt)

 

Skyll grønnkålen, og rist den litt tørr. Skjær av stilken, eller riv rett og slett det grønne av stilken. Skrell hvitløkfeddene.

Damp kål og hvitløk i 3 minutter, til kålen er irrgrønn.

Ha kål og hvitløk i en foodprosessor, og tilsett olivenolje. La maskinen gå til kålen er finhakket. Tilsett parmesan og pinjekjerner, og sett i gang maskinen igjen. Tilsett mer olivenolje om du liker pestoen mer rennende.

Smak til med salt – du trenger en god del salt – og pepper.

Kok opp pasta i rikelig med godt saltet vann. Sil av kokevannet, men spar litt av det, og rør sammen pasta og ønsket mengde grønnkålpesto – ikke vær gnien. Tilsett gjerne noen spiseskjeer av det varme pastavannet som du har satt til side, om du synes pastaretten blir for tørr.

Server pastaen varm, gjerne med ekstra parmesan og nykvernet pepper.

 

Tips: Dersom du ønsker en annen variant, prøv pasta med spinatpesto.

 

Matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal