Påskesnop for øret

Her er lydbøkene som er så morsomme at også de voksne vil høre.

Publisert: Skrevet av: Berit Rødstøl Rødstøl, Ark-bloggen

Legg bort headsettet, for disse lydbøkene er så morsomme at hele familien kan høre på dem sammen. Om du er i bilen på vei til hytta, slapper av på stranda eller tar en siesta på sofaen er det deilig med en god historie på øret.

 

Krympekatastrofe

Pappaen til fem år gamle Tina er så tullete og tøysete at han skulle ønsker at han selv gikk i barnehagen. Men du skal være forsiktig med hva du ønsker deg – særlig når det er snille feer i nærheten … Pappa i barnehagen er en ellevill barnebokserie om alt det tullete som skjer når pappaen til Tina plutselig begynner i barnehagen. Lydboka er lest av Hedda Sandvig.

Passer for barn mellom tre til seks år og barnslige pappaer.

Apestjernen

En dag svinger en skitten, gammel Volvo opp foran barnehjemmet der ni år gamle Jonna bor. Det er gorillaen som kommer, og hun ønsker å adoptere et av de foreldreløse barna. Hun bestemmer seg umiddelbart for Jonna, men Jonna vil ikke ha en stor og klønete gorilla til mamma. Forresten har hun hørt at gorillaer spiser små barn … Da Jonna blir vant til gorillaen og den rotete gården hennes, vil kommunestyret sende henne tilbake til barnehjemmet. Hva skal Jonna gjøre da? Hun har nemlig aldri vært lykkeligere enn hun er akkurat nå.

Passer for alle mellom seks til tolv år og foreldre som liker en god historie.

Beistet og Bettina

Beistet og Bettina er så proppfull av fortellerglede at den er like morsom for foreldrene som barna.

Ebenezer Tweezer er en ungdommelig 511-åring. Han har et beist på loftet, som han mater med all slags saker (blant annet sirkusapekatter, katten sin og en kaktus i ny og ne) og til gjengjeld spyr beistet ut gaver til Ebenezer, også et brygg som gjør at han aldri blir eldre. Men beistet blir stadig mer grådig og snart vil han kun smake et deilig, saftig barn. Så da Ebenezer møter på den foreldreløse jenta Bettina, ser det ut som hans (evige) liv vil fortsette. Men Bettina er langt ifra en normal foreldreløs jente …

Passer for barn mellom åtte til tolv år og alle foreldre som elsker Roald Dahl.

Harry Potter og de vises stein

«Harry snudde konvolutten med skjelvende hender. På baksida var det et purpurrødt vokssegl med våpenskjold: en løve, en ørn, en grevling og en slange som omga en stor G.» Harry Potter hadde aldri hørt om Galtvort når brevene begynte å komme på dørmatten i Hekkveien 4. Brevene, som var adressert med smaragdgrønt blekk og hadde purpurrød forsegling, ble fort konfiskert av hans ondskapsfulle tante og onkel. Da Harry fylte 11 år, kom en kjempe av en mann med øyne som svarte biller stormende inn. Mannen het Rubeus Gygrid og han hadde noen fantastiske nyheter å komme med:Harry Potter er en trollmann, og han har en plass på Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom. Et utrolig eventyr er på vei til å starte!

Passer for Harry Potter fans i alle aldre.

Flukten til høyfjellet

Elvin og Lydia må kaste seg på en taubanevogn for å unnslippe agentene som jakter på dem. Flukten går til en fjellandsby på kanten av et stup der alle innbyggerne går i hvite skidresser.

Hvem er denne humørløse Napoleon som alle ser opp til? Og er virkelig alle barna innelåste?

Passer for alle mellom seks til tolv år og foreldre som liker en skummel historie.

 

 

Gutta i trehuset med 13 etasjer

Andy og Terry bor i et trehus. Men det er ikke et vanlig trehus. Det er verdens mest spennende trehus med 13 etasjer, en bowlingbane, et gjennomsiktig svømmebasseng, et hemmelig underjordisk laboratorium, en marshmallowsmaskin som skyter godsaker inn i munnen din hver gang du er sulten. Livet i trehuset hadde vært perfekt for Andy og Terry hvis ikke de ikke måtte skrive sine neste bok. Det er jo umulig å skrive bøker når man blir distrahert av flyvende katter, gigantiske bananer, vakre havfruer, et sjøuhyre som tror hun er en havfrue, enorme gorillaer og farlige tyggegummibobler!

Passer for barn mellom 9-12 år og lekne foreldre som drømmer om å bygge trehus.