Påskekrim på øret

Påska er som skapt for krim og spenning. Knapt noe er bedre enn å sparke av seg skistøvlene etter en lang dag i skisporet, pakke seg inn i et teppe, tine kalde fingre på en kopp kakao og forsvinne inn i en verden av gåter og mysterier – der de slemme (som regel) får sin straff til slutt, mens de fortapte finner veien hjem og rettferdigheten skjer fyllest.

 

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

At krim hører påsken til, er en kjensgjerning. Men ofte har man også en rekke andre ting man har lyst til å gjøre i påskeferien. Da kommer lydbokformatet virkelig til sin rett. Krim på øret gir deg friheten til også å gjøre andre ting mens du hører på all verdens spennende mysterier.

 

I jungelen av krimbøker, kan det være lett å gå seg vill. Her finner du et utvalg gode krimlydbøker – nye, eldre og klassiske:

ikkebestatt_lydbokHva med å høre Ikke bestått av Michael Hjorth og Hans Rosenfeldt mens du øver deg på skøyting i skisporet? Dette er et forfatterpar med kvalitetsstempel. Hjorth har blant annet produsert filmen Snabba cash, basert på en Jens Lapidus-roman. Rosenfeldt er mannen bak TV-serien Broen.

 

enfemtearstid_lydbokEller du kan tilberede påskelammet mens du nipper til et glass med noe godt i og lytter til den gruelig spennende krimromanen En femte årstid av Torkil Damhaug. Boken har fått svært gode kritikker, og Damhaug er kjent for høy psykologisk spenning og solide personportretter i krimbøkene sine. Denne krimromanen er kanskje hans beste til nå.

 

dedodestjern_lydbokAndré Bjerkes (Bernhard Borge) klassiske kultbok De dødes tjern er et særs godt akkompagnement til peiskosen når barna har lagt seg og de voksne har satt seg godt til rette under varme pledd foran peisen, med kakao i koppen og snop på bordet. Advarsel: Denne krever selskap. Vi garanterer at nakkehårene vil reise seg, og det er ikke på grunn av trekken i rommet.

 

kureren_lydbokDet kan være en fryd å sitte i solveggen på hytta og lese en god krimroman mens sola varmer opp nesetippen. Iblant er det imidlertid for kaldt til å lese en god bok samtidig, så hva med å lytte til en? Da kan du pakke deg inn i varme klær og pledd og høre på deilige mysterier mens blikket hviler på horisonten. Vi anbefaler Kureren av Kjell Ola Dahl – romanen som sikret ham årets Rivertonpris.

 

helvetesilden_lydbokI bilen, på vei til påskefjellet med gode venner, kan Helvetesilden av Karin Fossum holde både stemningen og spenningen oppe, hele veien til målet. Karin Fossum er en av våre beste nålevende krimforfattere, og mottok i fjor Rivertonprisen for denne romanen, som hun ga ut i 2014.

 

ulvehundgaten_lydbokDersom det er barn i bilen, kan Jørn Lier Horst holde dere med selskap. I Ulvehundgåten, bok ni i CLUE-serien, dreier handlingen omkring en spøkelseshistorie som har blitt fortalt i generasjoner i Skutebukta. Når spøkelseshunden fra frakteskipet Lady Anetta viser seg, varsler det om død. CLUE-gjengen ser en stor svart hund smyge rundt ute på Fjelltangen, og neste dag blir en av gjestene ved Perlen pensjonat funnet død. CLUE-gjengen tror imidlertid ikke på spøkelser og setter i gang med å løse sitt farligste oppdrag hittil.

 

fono+symbol_plainKanskje du ikke befinner deg på påskefjellet i hele tatt, men tilbringer påsken i byen? Det finnes knapt noe triveligere enn å finne en koselig kafé, sette seg godt til rette med en stor kopp kaffe og stappe en bok i ørene mens man betrakter verden rundt seg. Det er faktisk en hyggelig ting å gjøre sammen med noen også – dere kan til og med lytte til samme bok. Dette er en nydelig anledning til å få med seg, eller besøke på ny, en tidløs klassiker – verdens første og mest berømte psykologiske thriller: Dr. Jekyll og Mr. Hyde (1886) av Robert L. Stevenson. Denne boken er fantastisk spennende og en garantert slager dersom dere er flere som lytter til historien sammen.

 

Med ARKs leseapp kan du både høre lydbøker og lese e-bøker. Lydbøkene og e-bøkene du kjøper i nettbutikken, dukker automatisk opp i leseappen. Lett, enkelt og praktisk! Dersom du ikke har leseappen fra før, kan du laste den ned nå og motta en gratis e-bok som velkomstgave! Resten av bøkene kjøper du på ARK.no.

Appen finner du her!