Påskekrim for unge lesere

Her er et knippe mindre blodig krimbøker som barna kan kose seg med denne påsken.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Påskekrim er gjerne både skummelt, hardbarket og bestialsk. I utgangspunktet ikke utpreget barnevennlig. Men heldigvis finnes det også spennende, og mindre blodig, krim som også barna kan kose seg med. Her har vi samlet et knippe anbefalinger til påskekrim for yngre lesere, som også passer perfekt til hele familien.

 

Robin Stevens: Wells & Wong: Et høyst upassende mord

Et høyst upassende mord

Britisk krim hører påsken til, og nå kan yngre lesere også hygge seg med en krimfortelling i en ordentlig engelsk setting. Handlingen utspiller seg på Deepdean kostskole i England og følger Daisy og Hazel, som har startet et hemmelig detektivbyrå. Men de får en ganske heftig sak å løse når Hazel finner en lærerne død. Enda mer mystisk blir det når liket er forsvunnet da Hazel returnerer til åstedet med vitner. En morder er løs på skolen, og Hazel og Daisy må finne ut hvem det er før morderen slår til igjen. Dette er Frøken Detektiv som møter Poirot, og boken passer for litt eldre unge lesere.

 

Lars Mæhle: Hvor er påskeegget?

Hvor er påskeegget?

Selv i en fredelig barnehage kan det skje mysterier, noe Leon og Live vet godt. Etter som det nærmer seg påske er Kråkeslottet barnehage klar for påskefest, men før den kan starte må barna finne et påskeegg som er gjemt på et veldig lurt sted. Leon og Live står ovenfor en vanskelig sak, med overraskende vendinger. Boken er en del av Mæhles nye barnehagekrim-serie, «Mysteriene i Kråkeslottet barnehage», og er en spennende krimfortelling for de aller yngste i påsken.

 

Joris Chamblain: Kikki løser mysteriet med den forsvunne dyrehagen

Kikki og mysteriet med den forsvunne dyr

Fontini utgir denne våren nok en gjennomillustrert krimfortelling, og det i tide til påskeferien. Chamblains bok er i samme stil som Fontinis populære Amuletten-serie, og handler om Kikki og vennene hennes. Mysteriet startet i det Kikki oppdager en gammel, mystisk mann som lusker rundt skogen, og er dekket av maling. Han har dessuten en snakkende papegøye på skulderen. Kikki lukter en ny sak, og i etterforskningen finner hun et hemmelig sted ingen andre vet om. Boken har hatt stor internasjonal suksess, og passer perfekt til alle som likte Amuletten-serien.

 

Jørn Lier Horst: Smuglerhuset

Smuglerhuset

Det var en gledelig overraskelse for alle CLUE-fans, da Jørn Lier Horst annonserte at det kom en trettende bok i serien, utover de tolv planlagte. Bokens tittel er satt sammen av første bokstav i tittelen til de tidligere bøkene, og det er duket for CLUE-gjengens aller siste mysterium. I etterkant av utforskningen av det skumle «Smuglerhuset», oppdager CLUE-gjengen skumle ting på filmopptakene de tok under sitt første besøk. Det blir klart at de må returnere til huset, for å komme til bunns i mysteriet.

 

Maria Gripe: Tordivelen flyr i skumringen

Tordivelen flyr i skumringen

Marias Gripe populære mysteriefortelling fra 1970-tallet tåler alltid et gjensyn, og påsken er perfekt for å børste støv av denne klassikeren. Fortellingen om tre ungdommers mystiske opplevelser i et gammelt hus i løpet av en sommerferie har sendt frydefulle grøss gjennom mange unge kropper gjennom årene, da særlig gjennom Radioteaterets gjengivelse av fortellingen. Boken passer perfekt både til høytlesing på hytta, og kanskje som lydbokunderholdningen i bilen – for å sette stemningen for resten av påsken.