Påskekrim er øregodt

Påskemorgen slukker sorgen, sies det. Men det gjør jaggu påskekrim også. Og lite slår mystikk og nervepirrende krimgåter på øret!

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Lydbøker er en fantastisk oppfinnelse. Du kan leve deg inn i spennende historier, mystiske gåter og bli kjent med mennesker fra hele verden, samtidig som du gjør andre ting – eller absolutt ingenting.

Vi elsker lydbøker og vil gjerne dele med deg hva som er fantastisk med det – samt by på et knippe krimbøker det er vel verdt å bruke påska på.

Macbeth av Jo Nesbø

Macbeth, Jo Nesbø, Macbeth, krimroman, krim, boktips, bestselger, Aschehoug, krimtipsMacbeth, Jo Nesbø, Macbeth, krimroman, krim, boktips, bestselger, Aschehoug, krimtips, bokhandel. nettbokhandel, lydbok

Se for deg at du snører skistøvlene, spenner på deg skia og begir deg ut i en hvit eventyrverden mens du blir med Jo Nesbø inn i en verden av korrupsjon, maktkamp og kaos. Boka har fått fantastisk omtale siden lansering i midten av mars.

 

Forsvinningen av Frode Granhus

Frode Granhus, Forsvinngene, krimbok, krimtips, lydbok, lydbøker

Forestill deg at du sitter i en solvegg, med solbriller på og ansiktet vendt mot den milde vårsola – mens Frode Granhus tar deg med til Lofoten, der en naken, blodig mann blir funnet fastlenket i et falleferdig fjøs, med en metallring rundt halsen. På veggen står det skrevet: «Den som kunne ha forhindret», og alt tyder på et hevnmotiv. Dette er den siste boken Frode Granhus skrev før han døde brått i september 2017.

 

Heksen av Camilla Läckberg

Camilla Lãckberg, Heksen, krimbok, krimtips, lydbok, lydbøker

Tenk at du går tur med hunden i stille bygater, der solen iherdig forsøker å smelte vekk den gjenstridige vinteren. Du setter deg ved et bord på en fortauskafé og bestiller noe å drikke mens Camilla Lãckbergs Heksen smyger seg langs nervebanene dine. Du tar en slurk mens spenningen stiger i et krimunivers spekket med mørke familiehemmeligheter, fordommer og fremmedfrykt. Dette er detektivkrim på høyt nivå, og du lukker øynene og håper inderlig at ingen kommer og forstyrrer deg midt i den nervepirrende opplevelsen.

En fremmed i huset av Shari Lapena

Shari Lapena, En fremmed i huset, krimbok, krimtips, lydbok, lydbøker

Du står på kjøkkenet, kutter hvitløk og gnir deilige krydderurter inn i lammelåret mens kjæresten åpner en flaske god rødvin. Fra høyttaleren strømmer Shari Lapenas siste krimroman, En fremmed i huset, en skremmende psykologisk spenningsroman som får deg til å se litt ekstra godt på kjæresten din – for hvor godt kjenner man egentlig den man bor med?

 Eugen Kallmanns øyne av Håkan Nesser

Håkan Nesser, lydbok, Eugen Kallmanns øyne, krimtips

I skogen kvitrer fuglene, bekkene sildrer av smeltet vinter og knoppene spirer. Du snuser inn våren mens krimmester Håkan Nessers aller ferskeste krimberetning spiller seg ut i sinnet ditt.

 

Lydbøker er rett og slett et fantastisk tidsfordriv. Se på det som en intravenøs leseropplevelse mens du samtidig får ting – eller ingenting – gjort. Du kan omfavne verden rundt deg og samtidig ta del i fantastiske historier, skremmende beretninger og nervepirrende spenning. Og påsken er en særs god tid for alle disse staselighetene, rett inn i øregangen.

Flere lydbøker finner du her