På date med Gatsby

Tre uker på bestselgerlistene, tre uker helt på toppen. Lucinda Riley begynner å bli godt vant når det gjelder boksalget i Norge.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Lucinda Riley er vel en av dem som må betegnes som «norgesvenn». Hun selger flere bøker her enn i noe annet land (i forhold til innbyggertallet), hun har lagt deler av handlingen i bøkene sine hit, og hun har tilbragt en god del tid her – senest i januar i år.

 

Gåtefull søster

Boken hun nå topper de norske bestselgerlistene med, er nummer tre i serien De syv søstre: Skyggesøsteren – hvor vi følger Star, ifølge forlag og forfatter den mest gåtefulle av søstrene.
Star vil nødig gi slipp på tryggheten hun opplever i vennskapet med søsteren CeCe. Til slutt bestemmer hun seg likevel for å følge sporet faren har gitt henne for at hun skal finne opphavet sitt, et spor som fører henne til et gammelt antikvariat i London, og som samtidig blir starten på en helt ny tilværelse.

Kjøp boken her

Hundre år tidligere møter vi den sta og uavhengige Flora, som reiser fra hjemmet i Lake District til London og en av sosietetsmiljøets største personligheter, Alice Keppel. Her møter Flora etter hvert en mystisk mann, som avslører svarene hun har vært på jakt etter hele livet.

 

Vil feire kvinner

Lucinda Riley understreker selv at hun har en misjon med kvinnefokuset i bøkene sine:

– Jeg har ønsket å feire alt det kvinner har oppnådd, særlig i tidligere tider, ettersom det de har utrettet, gjerne havner i skyggen av menns bragder.

Det er også en bok om en kvinne, skrevet av en kvinnelig forfatter, som befinner seg på Lucinda Rileys nattbord akkurat nå.

– Jeg elsket Miniatyrmakeren og gleder meg til å gå løs på Jessie Burtons nye bok The Muse, sier Riley.

Jessie Burton hadde eventyrlig suksess med sin debutroman, den nevnte Miniatyrmakeren (Pax), om et dukkehus i Amsterdam i 1686. I The Muse tar Jesse Burton oss tilbake til 1960-tallets London og 1930-tallets Spania. Romanen kommer på norsk i februar hos forlaget Font, som etter en del oversetterstrev har gitt boken tittelen Gåten (i salg 15.02.17).

 

Går for Gatsby

Nedenfor kan du se hvilke som er Lucinda Rileys «all time favourites». F. Scott Fitzgerald figurerer på listen, og det er også han som har skapt mannen som er Lucindas litterære drømmedate:

– Skal jeg velge meg én, må det bli Jay Gatsby. Med en så sammensatt personlighet og et så eventyrlig liv, ville det ikke blitt ett kjedelig øyeblikk.

 

Lucinda Rileys tre bokfavoritter:

Scott Fitzgerald: Tender is the Night

Evelyn Waugh: Brideshead Revisited

Yann Martel: Life of Pi

 

(BOK365 i samarbeid med ARK)