Øregodt i romjula

Romjula er som skapt for de gode leseropplevelsene – særlig dem du kan lytte til, samtidig som du nyter varmen fra peisen og skinnet fra juletreet.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Romjula er en favoritttid for mange. Julestresset med gaver og planlegging er over, nå skal man nyte roen og tilbringe kvalitetstid med familie og venner.

Det er også en yndet periode for vel forunt egentid. Og hva er vel bedre da enn en lydbok på øret mens kaffekoppen damper og pepperkaker og klementiner er innen rekkevidde?

Trenger du tips til gode lydbøker å lytte til mens julefreden fortsetter å senke seg inn i det nye året?

 

Her er noen av årets beste leseropplevelser:

Byens spor: Maj av Lars Saabye Christensen

Andre bind i trilogien Byens spor. Dette er et episk storverk fra en av våre største historiefortellere.

Sentralt i boka står Maj. Skjebnen hennes er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i, men like mye med menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine.

«litteraturens øverste klasse» Fædrelandsvennen

Byens spor Maj, Lars Ssaabye Christensen, lydbok

 

Presens Maskin av Gunnhild Øyehaug

Dette er en kjærlighetsroman og en sci-fi-roman om ensomhet, språk og menneskenes relasjon til hverandre. Presens Maskin er forfriskende og annerledes, en roman som elegant og smart strekker på virkelighetens rammer. En leseropplevelse utenom det vanlige.

«Gunnhild Øyehaug gjør fiksjon ‘great again’. Fantasiens triumf. Gjennomlyst og virtuost. En vakker roman om tap, ensomhet og fellesskap.» Dagbladet

«En av landets smarteste og kuleste forfattere.» NRK

Presens maskin av Gunnhild Øyehaug, nedlastbar lydbok

 

Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger

Hva om du hadde ondskapen å takke for det gode i livet ditt? Dette er en storslått roman om det vakreste og vondeste i livet, om det lyseste og det mørkeste.

Vinner av Bokhandlerprisen 2018. Simon Stranger er en forfatter det er verdt å merke seg, og lese alt man kommer over av.

Les mer om Bokhandlerprisen 2018 her

«Fulltreffer om smerte og tilgivelse.» Fredrik Wandrup, Dagbladet

Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger, lydbok

 

Søsterklokkene av Lars Mytting

Lars Mytting er en svært talentfull historieforteller. Søsterklokkene er en mesterlig og besnærende lydbok om mystikk, kultur og kjærlighet. Dette er rent gull for den som elsker god historiefortelling, karakterer man faller for umiddelbart samt et språk på øverste nivå.

«Et gullegg!» VG

«Praktfull historisk roman.» Adresseavisen

Søsterklokkene av Lars Mytting, nedlastbar lydbok

 

Winterkrigen av Janne S. Drangsholt

Janne Stigen Drangsholt fortsetter å underholde oss med skarp og underfundig humor om Ingrid Winter, hvis hverdag stadig byr på utfordringer, blant annet en hypervellykket nabodame med bloggsuksess på Ingrids bekostning, et par bekymringsvekkende kuler i nakken, en julekalender som aldri blir ferdig, foreldre som aldri er fornøyde, litt generell dødsangst, og ikke minst: clean-desk-policy på kontoret.

Winterkrigen

 

Formørkelsen av Karin Fossum

Man har vel rom for litt krim og spenning i romjula også? Formørkelsen er imidlertid ikke for de skjøre leserne. Her kan du forvente spenning og ubehag på høyt nivå – i en krimroman av høy kvalitet, som er blitt Karin Fossums varemerke.

Formøkkelsen av Karin Fossum, lydbok

 

Lærerinnens sang av Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth er et sikkert kort for den som ønsker å lese en god roman av en skarp forfatter med full kontroll på pennen og dyp innsikt i menneskets psyke.

Dette er en ektefølt, morsom og innsiktsfull lydbok om å bli rokket i sin selvforståelse, fra en av våre største forfattere.

«Strålende Hjorth!» VG

Lærerinnens sang av Vigdis Hjorth, lydbok

 

Sommerlys, og så kommer natten av Jón Kalman Stefánsson

Jammen er det sjelden vare å få lese en så nydelig, original og behagelig roman som Sommerlys, og så kommer natten.

Dette er et litterært portrett av en landsby på den islandske vestkysten, og siden utgivelsen har romanen henført kritikerne og leserne sine.

«en slik fryd å lese at man slites mellom lysten til å beholde den som en hemmelighet for seg selv og prakke den på absolutt alle andre.» Bjørn Gabrielsen, DN

Sommerlys, og så kommer natten, lydbok