Nyt en irrgrønn og smakfull suppe

Ina-Janine Johnsen fra matbloggen Mat På Bordet byr på deilig brokkoli- og spinatsuppe med bacon og parmesan.

Publisert: Skrevet av: Ina-Janine Johnsen, Mat På Bordet

Dette er en restesuppe der jeg rett og slett har samlet alt som var av grønt i grønnsaksskuffen, for å lage en deilig og næringsrik suppe. Om du ikke har akkurat det jeg har brukt, er det bare å improvisere. Hold deg gjerne til grønnfarger når du plukker grønnsaker til suppen – husk at grønt blandet med rødt kan gi en noe udelikat brun farge.

 

4–6 porsjoner

 

1 stor purre, vasket og skåret i ringer

1 løk, finhakket

3 hvitløkfedd, finhakket

olivenolje, til steking

1 brokkoli, ca. 400 g

1 l kyllingkraft

500 g spinat, vasket

50 g parmesan, revet

salt og pepper

parmesan, revet, til servering

4–6 strimler sprøstekt bacon

 

Stek purre, løk og hvitløk i litt olivenolje (og litt smør om du vil) i en stor kjele med tykk bunn, til purren er mør og løken myk og blank.

Skjær av stammen på brokkolien. Skrell den, og skjær den i små terninger. Hakk resten av brokkolien grovt.

Ha kyllingkraften i kjelen, og la det koke opp. Tilsett brokkolien. La det koke til brokkolien er mør, cirka 5 minutter. Ta suppen av varmen, tilsett spinaten og rør til den faller sammen. Bruk en stavmikser til å kjøre suppen glatt.

Ha i revet parmesan og rør den inn i suppen. Smak til med salt og pepper.

Server suppen i varme skåler og dryss over parmesan og sprøstekt bacon. Litt godt brød passer også til. Se oppskrift på eltefritt brød her. Har du suppe til overs, kan den fryses.

 

Glad i suppe? Prøv denne gulrotsuppen med futt i!

 

Litt om matblogger og kokebokforfatter Ina-Janine Johnsen

Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, Gyldendal, matpaabordet

Ina-Janine Johnsen har vært gjestespaltist i A-magasinet og fast skribent for matmagasinet NORD. Hun står bak bloggen Mat På Bordet, som ble kåret til årets matblogg i 2015.

Tidligere har Ina-Janine gitt ut to kokebøker. Mat på bordet fra morgen til kveld og Eltefritt brød og himmelske kaker. Til høsten kommer matbloggeren med ny kokebok om hverdagsmat, der hun vil fortsette sin entusiastiske misjonering for den gode og sunne hverdagsmaten. Det er bare å glede seg!

Frem til lansering deler Ina-Janine ukentlig noen av sine matoppskrifter med deg her i ARK-bloggen.

Kjøp Mat på bordet fra morgen til kveld her

Kokebok, matoppskrift, bake brød, brødoppskrift, kakeoppskrift, bake kake, Ina-Janine Johnsen, Mat på bordet, matblogg

Kjøp Eltefritt brød og himmelske kaker her

Ina-Janine Johnsen, bake brød, bake kake, matoppskrift, kakeoppskrift, brødoppskrift, Mat på bordet, matblogg, Gyldendal