Den siste vikingkongen – historisk roman om Harald Hardråde

Den siste vikingkongen er en perfekt bok for deg som liker historiske romaner, drama og spenning. «Action og dramatikk, kjærlighet og maktkamp – spennende som en thriller.» Tom Egeland.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Jan Ove Ekeberg, forfatteren av I sverdets tid, er i disse dager uten med en ny, spennende historisk roman om Harald Hardråde, Den siste vikingkongen – Krigens læregutt. Dette er snop for alle som er interessert i vikinger, historie, drama og spenning!

I norgeshistorien finner man knapt et mer eventyrlig og fascinerende liv enn Harald Hardrådes. Han satte tydelige spor etter seg hele veien fra Stiklestad til Bysants – med stort mot og sjelden klokskap. Norske vikinger hadde sitt siste vågale tokt under hans forsøk på å erobre England. Da Harald Hardråde falt ved Stamford Bridge i 1066, var det også vikingtidens endelikt.

Krigens læregutt handler om Harald Hardrådes unge år. Harald er bare unggutten da halvbroren, kong Olav, kommer til gården Stein i Ringerike. Kong Olav må flykte ut av landet og etterlater seg den hardt sårede Rane Kongsfostre på gården. Rane var en gang navngjeten blant vikingene, men er ikke annet enn en gammel mann med én hånd nå. Haralds beskyttede liv endres dramatisk da unggutten og den gamle krigeren legger ut på en farefull ferd sammen. Denne ferden skal føre dem til Stiklestad og det største slaget Norge til da har bevitnet – slaget som gjorde Haralds halvbror til Olav den Hellige, og avsluttet vikingtiden.

Forfatter Jan Ove Ekeberg er programleder for Økonominyhetene på TV2 Nyhetskanalen og står bak spenningstrilogien I sverdets tid samt en rekke andre utgivelser. Andre bøker av forfatteren finner du her.