Ny roman om Varg Veum ute nå – Storesøster

Det blir en deilig bokhøst for krimleserne. Publikumsfavoritten Gunnar Staalesen er en av flere krimforfattere som kommer med ny bok nå. I Storesøster blir både leseren og Varg Veum kjent med ukjente sider ved hans egen forhistorie.

Publisert: Skrevet av: ARK-bloggen

Storesøster er bok atten i Gunnar Staalesens serie om Varg Veum – den noe frynsete privatdetektiven fra Bergen. Boken starter med at Veum blir oppsøkt av en eldre kvinne – en kvinne som viser seg å være hans halvsøster. Hun gir ham et oppdrag. En nitten år gammel sykepleierstudent flyttet fra hybelen sin i Bergen to uker tidligere, og siden har ingen hørt fra henne. Jenta er kvinnens guddatter.

Politiet har ikke satt noen ressurser inn i saken, og kvinnen tyr derfor til Varg Veum. Han tar på seg oppdraget, og gradvis avdekker han halvt glemte ugjerninger og oppdemmet hat. Etterforskningen fører ham til en kynisk MC-bande, og han kommer på sporet av en gruppe som bruker internettets irrganger til å utføre sin livsfarlige virksomhet.

I denne romanen vil Varg også bli kjent med ukjente sider ved sin egen forhistorie.

 Jeg har aldri trodd på spøkelser. Den godt voksne kvinnen som oppsøkte meg på kontoret denne gustne novemberdagen, var da heller ikke noe gjenferd. Men det hun hadde å fortelle meg, vekket til live noe jeg for lengst hadde fortrengt, og åpnet døren inn til et mørkeloft av familiehemmeligheter jeg aldri hadde hatt anelse om. Jeg ble sittende bak skrivebordet og bare stirre på henne som jeg ville gjort om hun virkelig hadde vært dét: et spøkelse.

Et utvalg anmeldersitater:

«La det være sagt med en gang: Det er en fornøyelse i seg selv å åpne en ny krim av Gunnar Staalesen, og med en gang gjenkjenne det gode håndverket og den sikre intrigeoppbyggingen som kjennetegner denne norske krimveteranen. (…) Det er i møtet med mennesker, bokstavelig talt der Varg Veum står på trappen til mer eller mindre motvillige involverte, at Staalesen er på sitt aller beste. Så også denne gangen.» Sindre Hovdenakk, VG

«Varg Veum holder koken.» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«(…) en kriminalroman som er blant de beste i serien om Varg Veum. (…) Han gir det en empatisk og edruelig behandling, noe som har resultert i en roman som langsomt bygger spenningen opp omkring en tragisk vending som ikke skal røpes her.» Rune Hallheim, Aftenposten