Ny norsk krim på stranda

Her er fem av årets nye norske krim- og spenningsbøker du kan kose deg med på stranda i sommer.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Et godt mysterium passer fint i hytteveggen, på svaberget, i parken og på flyturen. Her er noen norske krimbøker du kan kose deg med i sommer.

 

Øistein Borge: Det som aldri dør 

Øistein Borges andre roman om Bogart Bull er en solid thriller med føringer tilbake til konflikten i Nord-Irland for noen tiår siden. Bogart Bull er en fyr du blir glad i og fascinert av, og når handlingen han kastes inn i, også er drivende godt skildret, blir det veldig bra.

Jo Nesbø: Tørst 

Jo Nesbøs ellevte roman om Harry Hole er en av de bedre. En bestialsk morder med et grusomt våpen er en gjenganger hos Mr. Nesbø, og denne gangen sitter det som et … eh … bitt.

Agnes Matre: Skinnet bedrar 

Agnes Matres  Skinnet bedrar er en krimroman fra Hardanger, der hun selv har bodd i mange år. En liten gutt forsvinner, og «alle» vet hvem som har tatt ham. Men er det så enkelt? Vi blir kjent med lensmann Bengt Alvsaker, som selv har en liten sønn han egentlig ikke er så opptatt av. Én av flere fine persontegninger i Matres krim.

Kurt Aust: Skipet med det onde øye 

Vi skal til 1700-tallet i Kurt Austs nyeste krim med parhestene Thomas av Boueberge og Petter Hortten i hovedrollene, denne gang til sjøs, på flukt fra selveste Kongen i Kiøbenhavn, der Thomas har falt i unåde. Og her er salt sjø, bølgeskum, knirkende tauverk og fylte seil, samt en dose forsvunnet gull, livsfarlige pirater, mordere og helter. Og en ganske rocka kaptein.

Geir Tangen: Hjerteknuser

Ny sylskarp krimroman fra forfatteren av den internasjonale suksessen Maestro. For en usikker ungdom kan avstanden mellom himmel og helvete være dødelig kort – og hvert skritt et feilsteg.

Hjerteknuser