Norgesferie

Her er bøkene som gir inspirasjon til norgesferien om du vil på topptur, langtur eller bare ha en behagelig kosetur.

Publisert: Skrevet av: Berit Rødstøl Rødstøl, Ark-bloggen

Norges beste sommerturer

50 av de flotteste og mest populære turene fra bestselgerne i Norges beste-serien, Norges beste toppturer, Norges beste sykkelturer og Norges beste hytte-til-hytte-turer er samlet i en praktisk og rimelig softcoverutgave. De 50 turene bringer deg fra fjell til fjord, gjennom setertrakter og over vide vidder og langs innbydende kystlandskap. I denne boka finner leseren det beste Norge har å by friluftsturisten om sommeren. La deg inspirere, pakk sykkelvesken eller ryggsekken og legg i vei for å utforske landet ditt. Boka er spekket med nyttig informasjon og oversiktlige kart så du enkelt kan planlegge og gjennomføre turen.

Passer for barnefamilier, for unge og eldre som vil erobre Norge som ferieland og gjerne kombinere syklingen med toppturer og overnatting på hytter.

Norges beste turklassikere

En guide til Norges råeste naturopplevelser. Har du sett Preikestolen glitre i solskinnet? Kjent suget i magen over Romsdalseggen? Opplevd nordlyset danse over Finnmarksvidda, eller hørt Vettisfossen dundre ned i Utladalen? Norges turklassikere finner du i spektakulære omgivelser, med luftige fjellrygger, hvite vidder, eventyrskoger og glitrende fjorder. Du trenger ikke reise utenlands for å oppleve natur i verdensklasse. For første gang er femti av Norges mest klassiske turer samlet i én bok. Her er turer du enkelt kan gå, turer du kan strekke deg mot og turer du kan drømme om. Turene kan gås i flokk eller helt alene. De kan gås i måneskinn, i midnattssol eller i morgengry. De kan gi sommerfugler i magen, roser i kinnene og ro i sjela. Boken har oversiktlige kart, ruteinformasjon og tips til når du bør dra og hvor du bør gå for å oppleve gamle turklassikere på nye måter og nye klassikere før de blir allemannseie.

Passer for deg som er på jakt etter råe naturopplevelser.

110 unike overnattinger i Norge

Nydelig bok om alle de rare, kule og vakre stedene man kan bo. Her er det bare å drømme seg bort!

Hva med å overnatte i en vintønne, en nedlagt silo eller et gammelt bilvrak? Bo i en glassdome med utsikt mot nordlyset? Ta en natt i en tretopphytte formet som en kongle, en vakker speilglasshytte eller kanskje en stavkirke i tretoppene? I 110 unike overnattinger finner du garantert et sted som passer for din drømmereise og handler om mye mer enn spektakulære overnattingssteder. Redaktør og God Morgen Norges reiseekspert Torild Moland og redaksjonen i Vagabond Reiselyst byr i denne boka også på møter med dem som har ofret både krefter og penger på å skape sitt eget eventyrsted, slik at andre kan ta del i drømmen. Her er vågalt design og nyskapende arkitektur; historiske minner og nærhet til natur.

Passer for deg som er ute etter et reisemål utenom det vanlige eller som liker å drømme deg bort i nydelig arkitektur og morsomme løsninger.

Tur-retur Norge med @helenemoo

Helene er 23 år og har to hovedinteresser i livet: foto og friluftsliv. I denne boken har hun samlet alt det beste fra instagramkontoen @helenemoo!: turforslag til både korte og lange turer i Norge både med bil og til fots, handlelister, pakkelister, turmat, kart, notatsider og mye annet den turglade vil få bruk for. I tillegg deler Helene sine beste tips for hvordan man tar de beste bildene underveis. Tur-retur Norge med @helenemoo er en moderne og praktisk bok som inneholder alt man trenger for å sette i gang. Det er mye plass til utfylling også – dette er både turbok og «reisedagbok». Boken er dessuten rikt illustrert med Helenes spektakulære bilder – til inspirasjon for alle som vil oppleve den flotte norske naturen. Boken dekker hele Sør-Norge og Vestlandet til og med Trøndelag.

Passer for de som liker å reise og som er glade i å ta bilder.

 

Takk for turen, naturen!

I denne boka byr Jannecke Weeden på turideer til både lette og tunge dager, ferier og forslag til lengre turer på de dagene du har mye energi å brenne av. I tillegg til reiseskildringer, praktisk informasjon og turtips, er dette også en «påminnelsesbok» om hvordan en tur i naturen kan gjøre underverker for kropp og sjel (noe som ifølge Jannecke er én og samme ting). Med sin vittige, selvironiske penn skildrer Jannecke turer hun har gått på sin egen måte, det være seg en topptur eller en runde på Frogner. Målet med turen er ikke å komme frem, det er turen i seg selv som er målet, og hun minner om at naturen kan være en livbøye, eller i hvert fall en stor og trygg badering, når hverdagen og verden virker kaotisk, overveldende og stressende. Takk for turen, naturen! gir deg tre ting på én gang: inspirasjon, motivasjon og underholdning.

Passer for deg som har skjønt at målet med turen ikke alltid er å komme frem.

 

Foto: Astrid Waller.

Ut med ungene

De fleste med barn kjenner vel til at det ikke alltid er så lett å få med barna på tur.

Ut med ungene er en personlig beretning om å ferdes ute med barn, mann og hund, over en periode på 20 år. Den er et resultat av fotturer, sykkelturer, skiturer, toppturer, bilturer, bålturer, hverdagsturer, klatreturer, regnværsturer og alle mulige andre slags turer, med og uten bismak, sure miner og gode minner. Boka er tilegnet alle dere som er åpne for improvisasjon, og som tar livet som det kommer. Dere som liker utfordringer, som er nysgjerrige, som tåler å sove på merkelige steder, som syns det er greit at ikke alt går helt som planlagt – og som ved veis ende hever hånda til en high five og glemmer alle de kjipe øyeblikkene. Julie Maske er mangeårig journalist i Fjell og Vidde, Den Norske Turistforenings medlemsblad, og deler raust av sine erfaringer med å få med egne og andres barn inn i naturen. Mest av alt handler det om å komme seg opp og ut med ungene.

Passer for deg som trenger tips til hvordan du skal lokke ungene ut, eller som ønsker å dra på fine, morsomme og annerledes turer for familien.

 

Foto: Julie Maske

Foto: Julie Maske

Foto: Julie Maske