Norges 57. morsomste mann

Fem kjappe med forfatter, skribent og komiker Are Kalvø.

Publisert: Skrevet av: BOK365

Are Kalvø synes en sommer bør inneholde grillet fisk og egg og bacon utendørs. Gjerne i selskap med kompiser med sans for tullprat. Norges 57. morsomste mann (etter eget utsagn) ville fått prestasjonsangst til bords med sine store forbilder.

Satiriker, forfatter, komiker og synser Are Kalvø har lang fartstid i radio og en rekke bokutgivelser bak seg: Som blant annet Kunsten å være neger, Våre venner kineserane og Absolutt Oslo. De fleste utgivelsene på Samlaget. Årets ferie skal Kalvø tilbringe flere steder i Norge.

Ferie med eller ferie fra bøker?

– Med, sjølvsagt.

Hvilken bok er den beste du har lest så langt i år? Og hvilken ligger øverst i bokbunken i ferien?

– Oi. Kjem umiddelbart på den siste boka til Jonathan Coe, som er ein favoritt for meg. Boka er vel ikje frå i år, men eg las ho i år, og det var vel det du spurde om. Boka heiter Number 11, og er noko såpass sjeldan som ganske vellykka satire i romanform. Det er ikkje for mange romanforfattarar som er morsomme. Verkelig morsomme altså, Ikkje berre sånn litteratur-artige. I sommar skal eg lese den siste til Dave Eggers, ein annan favoritt. Og sjølvbiografien til komikaren/crossdressaren/aktivisten Eddie Izzard.

Hva står på bordet hvis du får velge ditt perfekte sommermåltid? 

– Ein fisk. Grilla. Egg og bacon utendørs.

Hvem ville du invitert til bords, hvis du ikke kunne velge familie eller kjæreste?

– Kompisar med sans for tullprat og å ikkje legge seg. Eg har nokre sånne. Eg vel dei, i staden for historiske personar eller store forbilde. Då ville eg berre fått prestasjonsangst. Og det skal ein ikkje ha i ferien.

Hvis du fikk være kulturminister for en høst – hva er det første du ville gjort?

Gått av.